Tuplamorsian

Alkuperäinen nimi: The Accidental Husband. Britannia/USA 2008. Ohjaus: Griffin Dunne. Käsikirjoitus: Mimi Hare, Clare Naylor ja Bonnie Sikowitz. Tuotanto: Uma Thurman, Jennifer Todd. Kuvaus: William Rexer. Leikkaus: Suzy Elmiger. Pääosissa: Uma Thurman, Colin Firth, Jeffrey Dean Morgan, Sam Shepard, Lindsay Sloane, Justina Machado, Ajay Naidu, Jeffrey Tedmori, Nick Sandow, Isabella Rossellini. Kesto: 90 min.

Aiheista on huutava pula, varsinkin romanttisen komedian kalutulla saralla. Olemme jo nähneet Uma Thurmanin sekä Kahden miehen naisena (1993) että rakastuneena radioemäntänä (The Truth about Cats and Dogs, 1996). Mutta nyt nämä roolit on vielä pitänyt yhdistää Griffin Dunnen hupsussa komediassa Tuplamorsian.

Kaunis mutta tiukka tohtori Emma Lloyd (Thurman) jakelee suositussa radio-ohjelmassaan sinkkunaisille armottomia neuvoja kelvottomien kaksilahkeisten kohtelussa ja saa tietämättään erään morsion (Justina Machado) hylkäämään kivan palomieskosijansa Patrickin (Jeffrey Dean Morgan).

Katkeroitunut mutta komea Patrick kostaa tempun sotkemalla radiotohtorin oman aiotun avioliiton. Tietokonehakkeroinnin seurauksena Emma huomaa olevansa virallisesti naimisissa väärän sulhon, Patrickin, kanssa – ja ”yllättäen” lempikin leimahtaa. Pragmaattisen rakkauden ekspertti on hämillään, kun vastakkain ovat elämäniloinen rentoreiska ja kuiva mutta luotettava lakimies Richard (Colin Firth). Jälkimmäinen saa harmaita haivenia odotellessaan täydellisiä häitä.

Teennäistä kohellusta riittää pitkin poikin New York -miljöitä kakunmaistajaisista futiskentille ja kreikkalaiseen bar mitzvaan. Kaoottiset tilanteet ovat parhaimmillaan hupaisia ja pahimmillaan vaivaannuttavia, eikä epäuskottavien käänteiden ole annettu häiritä menoa. Piristävissä sivuosissa pistäytyvät Sam Shepard Emman viriilinä isäpappana ja Isabella Rossellini suulaana seurapiirirouvana.

Humoristinen monitaituri Uma on aina ihana, samoin vanha kunnon Firth eli Mr. Darcy. Hullumpi ei ole liioin köyhän-naisen-Clooney Jeffrey Dean Morgan, jonka karhumaista karismaa on hyödynnetty jo Greyn anatomiassa, ja nyt myös palomiehen tehokkaassa asussa. Kuten jokainen hameväen edustaja tietää, ei ole mitään niin lutuista kuin nokiseen univormuun sonnustautunut sulho isossa letkuautossa.

Teksti: Tuuve Aro

Lue myös:

    Uusimmat