Tuore tutkimus paljastaa: Yksi muutos aamurutiineihin voi tehostaa rasvanpolttoa huomattavasti

Aamupalalla vai ilman? Tuoreen tutkimuksen mukaan tyhjällä vatsalla treenaaminen saattaa sittenkin kannattaa.  

Kaloreiden ja rasvan polttaminen ei ole sama asia. Aivan ensimmäiseksi treenissä kuluvat hiilihydraateista saatavat kalorit, jotka antavat keholle energiaa suoritukseen. Jos näitä kaloreita ei käytetä, ne varastoituvat rasvaksi. Rasvan polttaminen onkin sitten elimistölle huomattavasti haasteellisempi homma.

Bathin yliopiston tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan on olemassa kuitenkin yksi asia, joka voi tehdä rasvan polttamisesta huomattavasti helpompaa. Tässä englantilaisessa tutkimuksessa verrattiin, millaisia vaikutuksia aamupalan syömisellä tai syömättä jättämättömyydellä oli ylipainoisiin henkilöihin matalatehoisten treenin aikana ja sen jälkeen.

Tutkijat tulivat siihen tulokseen, että omien aamupalarutiinien muuttaminen saattaakin olla avain tehokkaampaan rasvanpolttoon. 

Tulokset voidaan selittää evoluutiolla

Tutkijat havaitsivat, että 600 kilokaloria sisältävän aamiaisen syöminen kaksi tuntia ennen harjoitusta sai osallistujien elimistöt polttamaan paastoamista enemmän kaloreita. Vaikka aamupalan syönneillä henkilöillä kaloreita kuluikin enemmän, paastoaminen taas näytti polttavan enemmän rasvaa.

Tämä johtuu siitä, että paasto ennen treenejä aktivoi geenien rasvasoluja ollen näin yhteydessä terveempään aineenvaihduntaan.

– Tämä tarkoittaa sitä, että ennen harjoitusta paastonneilla huomattiin edullisia muutoksia rasvakudoksessa, ja tästä voi olla hyötyä pitkällä aikavälillä, The American Journal of Physiologyssa julkaistussa tutkimuksessa kerrotaan.

Vaikka tulokset kuulostavat lupaavilta, tutkimus on kuitenkin pieni ja rajoittui vain aamulla suoritettuun liikuntaan. Mukana ei myöskään ollut naisia, sillä tutkijoiden mukaan kuukautiskierron vaikutusta tuloksiin olisi ollut mahdotonta eliminoida.

Tulokset eivät myöskään viittaa siihen, että paasto ennen liikuntaa nopeuttaisi laihtumista. Tutkimuksen vanhemman johtajan Dylan Thompsonin mukaan he eivät voi vielä ennen lisätutkimuksia suositella aamupalan väliin jättämistä, mutta se voidaan nyt jo perustella evoluution avulla.

– Jos ajattelemme tämän evoluution kannalta, esi-isiemme on pitänyt uhrata paljon energiaa voidakseen liikkua metsässä ja kerätä ruokaa. Olisi siis täysin normaalia, että liikutaan ensin ja syödään vasta sitten, Thompson toteaa.

Laita kroppa liikkeelle tällä helpolla tehotreenillä. 

0:45

Lähde: NewYorkTimes

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja