Tuore äiti ei saanut pyytämäänsä korviketta – vauva joutui teho-osastolle

Yhden lapsen äiti kertoo vastasyntyneen lapsensa joutuneen kärsineen kuivumisesta epäonnistuneiden imetysyritysten seurauksena. Erikoisen tilanteesta tekee se, että sairaalan henkilökunta ei puuttunut tilanteeseen lainkaan.

Tuore äiti Charlene Hinstridge kertoo huomanneensa jo heti alusta alkaen, että hänen vastasyntynyt vauvansa ei imenyt rintaa kunnolla. Äiti epäili, ettei hänen pienokaisensa saanut riittävästi maitoa, ja hän pyysikin hoitajilta imetyksensä tueksi korviketta. Tuore äiti uskoi, että pulloruokinta olisi ollut lapselle paras vaihtoehto myös hänen syömiensä kipulääkkeiden vuoksi.

Äidin pyyntö kuitenkin evättiin, ja hän päätyi jatkamaan imetystä hoitajien antamien ohjeiden mukaisesti.

Rintaruokinta ei ole kaikille paras vaihtoehto

Hinstridgen mukaan pulloruokinta kiellettiin häneltä ilman selitystä, ja häntä kehotettiin jatkamaan rintaruokintaa.

– Kun tulimme kotiin, yritin pumpata, mutta maitoni mukana tuli verta. En halunnut tarjota sitä lapselleni. Hän ei imenyt. Minun nännini olivat todella kipeät, seitsemänviikkoiseksi kasvaneen lapsen äiti kertoo. 

Lapsen ollessa kolmen päivän ikäinen, vanhemmat alkoivat huolestua tytön kellerteväksi muuttuneesta ihosta ja veltosta olemuksesta. Heikkoon kuntoon menneelle lapselle tehdyt testit paljastivat, että tyttö ei ollut saanut riittävästi ravintoa, ja hänet jouduttiin siirtämään tehohoitoon nestehukan vuoksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lapsi oli äidin ensimmäinen, ja hän luuli toimineensa oikein noudattaessaan annettuja ohjeita.  

– Minä pidin lastani nälässä. Tunsin itseni niin huonoksi äidiksi. Se oli kamalaa, Hinstridge kertoo.

Jakamalla oman tarinansa äiti toivoo, että kaikkien ymmärtävän, että rintaruokinta ei ole kaikille äideille ja lapsille automaattisesti paras vaihtoehto. Hinstridge kertoo, ettei ole jättänyt asiasta virallista varoitusta, mutta harkitsee sen tekemistä.

Lähde: Stuff

***

3:30

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja