Tuomio paljastaa: Kuubalaiset lentopalloilijat kuvasivat raiskausta – teko kesti 1,5 tuntia

Viisi kuubalaista lentopallonpelaajaa tuomittiin tänään vankeuteen törkeästä raiskauksesta. Oikeuden pöytäkirjoista selviää, kuinka asiat hotellihuoneessa etenivät. 

Tapahtumat olivat alkaneet siitä, kun nainen oli ollut yhden pelaajan kanssa sukupuoliyhteydessä. Siihen oli naisen suostumus. He olivat tavanneet hotellin yökerhossa.

Kuubalaispelaajat raiskasivat naisen hotellissa 1:08

Seksin jälkeen Osmany Santiago Uriarte Mestre kutsui tekstiviesteillä huoneeseen muitakin pelaajia.

Seksuaalinen väkivalta oli rajua ja kesti 1,5 tuntia. Pelaajat myös valokuvasivat ja videoivat tapahtunutta.

Nainen yritti vastustella.

Syytettyjen kertomukset ristiriitaisia

Käräjäoikeuden antaman julkisen selosteen mukaan mukaan viisi pelaajaa oli ollut sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa tämän tahdon vastaisesti. Pelaajien mukaan sukupuoliyhteyteen oli suostumus.

Oikeuden mukaan syytettyjen kertomukset tapahtumista olivat ristiriitaiset ja myös muuttuivat poliisikuulustelujen edetessä.

– Kertomusten muuttumiselle ei ole esitetty uskottavaa selitystä, oikeus totesi. Se piti myös vastaajien kertomuksia yksityiskohtien osalta niukkoina ja joiltakin osin epäuskottavina.

– Vastaajien keskinäiset tekstiviestit ovat puhuneet useilta kohdin heidän kertomuksiaan vastaan.

Uhrin kertomus uskottava

Oikeus totesi, että uhrin kertomukset tapahtumista olivat hajanaiset ja osin puutteelliset. Nainen muisti hotellihuoneen tapahtumista ainoastaan yksittäisiä tilanteita. Myös hänen kertomuksensa muuttuivat osin oikeudessa.

Oikeus kuitenkin totesi, että uhrin kertomus siitä miten tapahtumat etenivät vastoin hänen tahtoaan oli kuitenkin uskottava. Se sai tukea osin vastaajien kertomuksista ja todistajien kertomuksia.

– Myös kirjallisena todisteena esitetyt viestit ovat tukeneet A:n kertomusta siitä, ettei hänen suostumustaan sukupuoliyhteyksiin ole kysytty.

Oikeus ei pitänyt uskottavana sitä, että uhri olisi halunnut harrastaa vapaaehtoisesti seksiä kaikkien kanssa.

Kuubalaisten lentopalloilijoiden raiskaussyytteitä puitiin piilossa julkisuudelta:

Kuubalaisten raiskaussyytteitä puidaan suljetuin ovin 1:24

Lue myös:

    Uusimmat