Tuomas Virkkusen kommentti: Carlo Ancelottilla lupaava alku Napolissa

Kesällä epäilijöitä riitti kun Napoli nimitti Carlo AncelottinMaurizio Sarrin työn jatkajaksi. Nyt nuo epäilijät alkavat olla vähemmistössä, kirjoittaa C Moren jalkapalloselostaja Tuomas Virkkunen.

Videolla UCL-extra pureutuu Mestarien liigan tuleviin otteluihin.

Tupakkatehtailija Sarri loi kolmen vuoden aikana Napolista yhden Euroopan upeinta jalkapalloa pelaavan ryhmän. "Sarrismo" sai ylistystä, syystäkin, mutta Juven valtaa ei Sarrikaan ryhmineen pystynyt murtamaan.

Silti Sarrismossa oli jotain todella kaunista ja vaikeaa muille joukkueille, muun muassa Perparim Hetemaj myönsi että Chievo pelaa aina omaa peliään Serie A:ssa, paitsi Napolia vastaan. Pallonliikuttelu oli niin nopeaa yhden kosketuksen peliä että harva joukkue pysyi mukana.

Kesällä kun uutisoitiin kokeneen Ancelottin siirtymisestä Napoliin oli tunnelmat epäuskoiset. Ancelotti on yksi historian menestyneimmistä valmentajista, mutta viimeisin pesti Bayernissa oli jättänyt kuvan ehkä kehityksen kelkasta tippuneesta koutsista.

MAINOS

Mestarien liigan ottelut suorina lähetyksinä C Moressa ja suoratoistopalvelussa

C Moren sivulle pääset tästä

Bayernin tähtipelaajien, Arjen Robbenin ja Franck Riberyn etunenässä, antamat kommentit siitä, että heidän lapsiensakin treeneissä mennään kovempaa ja harjoitteet ovat vaativampia, eivät nostaneet potkut Bayernista saaneen "Carletton" auraa enää kovin korkealle.

Ensimmäiset kuukaudet Napolissa ovat nostaneet Carletton kuitenkin takaisin kaikkien huulille. Ensimmäiset viikot Napolissa hän jatkoi Sarrin ryhmityksellä 4-3-3, mutta muutamien kokeilujen ja pienten muokkkauksien jälkeen hän on päätynyt 4-4-2:een, joka tuntuu toimivan erittäin hyvin. Lorenzo Insignen pelipaikan vaihto vasemmalta keskelle on ollut yksi merkittävimmistä teoista, mikä on saanut myös "Lorenzo il magnificon" peliin ihan uutta virtaa viime kauteen verrattaessa. Napolin omien katujen poika pelaa kenties uransa fantastisinta jalkapalloa tällä hetkellä.

(Juttu jatkuu kuvan alla)

Ancelotti on tehnyt myös paljon enemmän rotaatioita mitä edeltäjänsä. Sarrin Napolin tuntui aina kevään korvin hyytyvän, koska hän oli pitkälti peluuttanut vain 13-14 pelaajaa koko kauden ajan. Ancelotti on jakanut vastuuta, ja viimeisen 14:ääntoista peliin Carletto on vaihtanut avauskokoonpanonsa joka kerta. Peruspelikat alkavat silti hahmottua hänellekin yhä selkeämmin ja pelitapa pelaajille yhä paremmin. Sarrin ideologiaa Ancelotti ei ole fiksusti hylännyt, hän on vain muokannut sitä.

Tänään tulikuumalla San Paololla Napolilla on jo suuret mahdollisuudet ottaa iso harppaus kohti Mestarien liigan jatkopelejä voittamalla yksi ennakkosuosikeista, PSG.  

Lue myös:

    Uusimmat