PSG:n talous jälleen epäilysten kohteena – Uefa avasi tutkinnan uudelleen

Euroopan jalkapalloliitto on avannut uudelleen tutkinnan ranskalaisjätti PSG:n mahdollisiin taloudellisen reilun pelin sääntöjen rikkomiseen liittyen. Pariisilaisseura on valittanut asiasta urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CAS:iin.

MAINOS

Mestarien liigan ottelut suorina lähetyksinä C Moressa ja suoratoistopalvelussa

C Moren sivulle pääset tästä

Artikkelin videossa C Moren asiantuntijoiden ennakointia Mestarien liigan neljännestä ottelukierroksesta.

Uefa aloitti alkuperäisen tutkintansa syyskuussa 2017, kun PSG:n omistama Qatar Sports Investments osti brasilialaisen Neymarin 222 miljoonalla eurolla. Summa oli yli kaksi kertaa edellistä maailman kalleinta siirtosummaa suurempi.

PSG myös hankki riveihinsä teinitähti Kylian Mbappén Monacosta ensin lainalle ja sen jälkeen pysyvällä siirolla. Sopimuksen on kerrottu olevan 180 miljoonan euron arvoinen.

Uefa halusi tietää, onko PSG rikkonut FFP:n reilun pelin sääntöjä, joiden mukaan seuran pitää rajoittaa taloudelliset menot tuloihinsa. PSG on kiistänyt sääntöjen rikkomisen.

Säännön tarkoituksena on estää rikkaita omistajia ”ostamasta” menestystä ja vääristämästä markkinoita.

Uefan alaisuudessa toimiva seurojen taloutta tutkiva komitea lopetti tutkinnan kesäkuussa kertoen, että PSG oli toiminut sääntöjen puitteissa vuosien 2015-2017 välillä. Seuraavassa kuussa komitean johto pyysi päätöstä kuitenkin uudelleen tarkastettavaksi. Tutkinta avattiin uudelleen syyskuussa.

Seuroja voidaan viime kädessä erottaa Uefan alaisista kilpailuista, mutta tähän asti Uefa on yrittänyt sopia asiat neuvottelupöydässä sääntöjä rikkoneiden kanssa.

CAS on myös äskettäin kumonnut Uefan päätöksen sulkea italialaisseura AC Milan tämän kauden Eurooppa-liigasta.


Lue myös:

    Uusimmat