Tuomas Sammelvuon sopimus umpeutui, uusi odottaa allekirjoituksia – suuri unelma Venäjän käskijänä houkuttaa: "Varmasti isompi juttu kuin olympialaiset"

1:53
Venäjällä kovaa tulosta takova Tuomas Sammelvuo kertoo sopeutumisestaan Venäjälle - "Uskon että oma pelaajatausta on auttanut siihen"

Tuomas Sammelvuon valmentajasopimus Venäjän miesten lentopallomaajoukkueen kanssa päättyi viime vuoden lopussa, eikä uutta sopimusta ole vielä allekirjoitettu. Suomalaisluotsi uskoo jatkoon ja odottaa vesi kielellä elo–syyskuun MM-turnausta Venäjällä.

Sammelvuo siirtyi Venäjän maajoukkueen päävalmentajaksi vuonna 2019. Jälki on ollut kovaa.

Heti ensimmäisenä valmennusvuotenaan Sammelvuo johti Venäjän lentopallon Kansojen liigan mestariksi. Vuoden 2021 EM-kisoissa tuli pettymys, kun Venäjä putosi jo puolivälierässä hävittyään Slovenialle, mutta Tokion olympialaiset toi jättionnistumisen. Sammelvuo luotsasi Venäjän olympiahopealle.

Kovista näytöistä huolimatta Sammelvuolla ei ole tällä hetkellä sopimusta maajoukkueen kanssa.

– Venäjän maajoukkueen kanssa loppui sopimus viimeinen päivä joulukuuta. Tästä vuodesta on optio, Sammelvuo kertoo MTV Urheilulle.

Sammelvuo uskoo sopimuksen syntyyn..

– Liiton kanssa olemme tehneet ohjelmat selviksi ja valinneet isot pelaajalistat, mutta vielä ei ole nimeä sopimuksessa. Toivottavasti se sinne lähiaikoina järjestyy. Uskon siihen, mutta ennen kuin nimet ovat paperissa, ei voi mitään sanoa varmaksi.

Alkanut vuosi on jättiläismäisen venäläisessä lentopallossa. Elo-syyskuussa odottavat MM-kotikisat houkuttelevat myös Sammelvuota. Hän haluaa poistaa hampaankolosta sen, mitä sinne jäi olympialaisten finaalitappion jälkeen kaivelemaan.

– Se (kotikisat) on varmasti isompi juttu kuin olympialaiset. Kymmenen kaupunkia, uuudet stadionit tehty ja todella kovat satsaukset. Markkinointi on päällä joka päivä.

Myös seuratasolla odottaa uusien sopimusten solmiminen. Sammelvuo on valmentanut vuodesta 2019 maajoukkuepestinsä ohessa pietarilaista Zenitiä. Sopimus päättyy tähän vuoteen.

– Katsotaan sitten, miten ja missä jatketaan. Totta kai erittäin suuri halu olisi jatkaa Venäjällä myös seurajoukkueessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja