Tuntuvatko kasvosi "putipuhtailta" pesun jälkeen? Tästä syystä se on huono merkki

Ihotautilääkäri kertoo, mitä iholle ei tulisi pakkasella tehdä 1:48
Ihotautilääkäri kertoo videolla, mitä iholle ei tulisi pakkasella tehdä.

Jos kasvojen iho tuntuu pesun jälkeen kireältä, kannattaa ihonhoitorutiineihinsa tehdä joitain muutoksia.

Aivan kuten hampaat, myös kasvot tulisi pestä kahdesti päivässä. Kasvojen puhdistaminen aamuin illoin poistaa iholle yön ja päivän aikana kertyneet epäpuhtaudet.

Hyvä hygienia auttaa pitämään ihon kirkkaana ja näppylät loitolla. Tapa voi myös ehkäistä juonteiden syntymistä, sillä pesuveden mukana viemäriin huuhtoutuvat erityisesti kaupungeissa elävien iholle kertyvät ympäristön myrkyt ja kemikaalit.

Kasvojen puhdistaminen on ihonhoitorutiinien ensiaskel, jota ilman iholle levitetyt tuotteet menevät hukkaan, kun lika estää niitä imeytymästä. Liian kovin ottein ei kasvojaan kannata kuitenkaan hangata, sillä tällöin saattaa tulla poistaneeksi iholtaan sitä suojaavia luonnollisia öljyjä.

– Putipuhdas, kiristävä tunne pesun jälkeen ei itse asiassa ole hyvä juttu, ihotautilääkäri Jennifer David sanoo Huffington Postille.

Pesun jälkeen ihon tulisi tuntua virkistyneeltä, pehmeältä ja kosteutetulta.

Putipuhtaan ja kireän tunteen lisäksi liiallisesta puhdistamisesta voivat kertoa ihon kuivuus, herkkyys, punoitus ja finnien lisääntyminen, listaa muotilehti Voguen haastattelema ihotautilääkäri Madhuri Agarwal.

Näin peset kasvot oikein

Kasvot kannattaa pestä aamuin illoin tai silloin kun hipiä on likaantunut, esimerkiksi hikitreenin jälkeen.

Pesuainetta hierotaan kasvoille puolisen minuuttia, minkä jälkeen se pestään pois kädenlämpöisellä vedellä. Saippua ja kuuma vesi kannattaa unohtaa, sillä kaksikko poistaa tehokkaasti iholta sen omia hyviä rasvoja. Pesuaine tulisi valita ihotyypin mukaan. Useimmiten hellävarainen ja kosteuttava vaihtoehto on paras.

Pesun jälkeen kasvot kuivataan puhtaaseen, kuivaan ja pehmeään pyyhkeeseen. Hellät otteet ovat tässäkin vaiheessa avainasemassa: ihoa tulisi taputella, ei hangata. Kasvojen voi myös antaa kuivua itsekseen.

Kun kasvot ovat puhtaat ja kuivat, voi niille alkaa levittää pestyin käsin seerumien ja voiteiden kaltaisia ihonhoitotuotteita.

Katso video: Ovatko kalliit kangasmaskit ihonhoidossa hintansa väärtejä? Testissä ilmiöksi nousseet sheet maskit.

Ovatko kalliit kangasmaskit ihonhoidossa hintansa väärtejä? Testissä ilmiöksi nousseet sheet maskit 3:45
Katso video: Testasimme ilmiöksi nousseet kangasnaamiot.

Lue myös:

    Uusimmat