Tunnetut suomalaiset uhkaavat myydä Teslansa – "Kuka sen ostaisi?"

Elon Muskin sekaantuminen sotaan herättää kritiikkiä – joko miljardööri on ylittänyt rajan, Alexander Stubb? 9:46
Elon Muskin sekaantuminen sotaan herättää kritiikkiä – joko miljardööri on ylittänyt rajan, Alexander Stubb?

Maailman rikkaimman miehen toiminta herättää kysymyksiä myös suomalaisten Tesla-kuskien keskuudessa.

Tesla- ja Space X -miljardööri Elon Musk on onnistunut suututtamaan viime viikkojen ulostuloillaan tunnettuja suomalaisia, jotka nyt uhkaavat myydä Tesla-sähköautonsa protestina Muskin toiminnalle.

Liikemies Jari Sarasvuo twiittasi eilen tiistaina lyhyesti ja ytimekkäästi ”I’ll sell my Tesla” eli ”myyn Teslani”.

Oman twiittinsä yhteydessä Sarasvuo jakoi julkisoikeuden yliopistonlehtori Matti Muukkosen twiitin, jossa Muukkonen kertoi lopettaneensa Muskin seuraamisen Twitterissä Muskin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin väitetyn keskustelun takia.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Musk itse kiistää keskustelleensa Putinin kanssa. Kohu alkoi yhdysvaltalaisen ulkopolitiikan analyytikon Ian Bremmerin väitettyä maanantaina Muskin itse kertoneen hänelle keskustelusta pari viikkoa sitten.

Twitter-käyttäjien keskuudesta löytyi kannatusta Sarasvuon aikomukselle, sillä ketjussa ihmeteltiin muun muassa ”kuka sen ostaisi?”. Autosta tarjottiin myös kymmentä tuhatta euroa, eli huomattavasti alle sen myyntiarvon.

Alkaako mitta tulla täyteen?

Myös Marimekon hallituksen puheenjohtaja ja entinen toimitusjohtaja Mika Ihamuotila ilmoitti myyvänsä oman Teslansa jo viime viikon tiistaina.

Ihamuotila kommentoi Twitterissä olevansa pettynyt Muskiin ja kritisoi häntä huonosta arvostelukyvystä liittyen Muskin kommentteihin oman osaamisalueensa ulkopuolelta. Ihamuotila pyysi Muskia hiljenemään sanoilla ”please shut up”.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Ihamuotilan päätös Teslansa myynnistä tuli sen jälkeen, kun Musk ehdotti viime viikon maanantaina Krimin niemimaata Ukrainassa liitettäväksi virallisesti osaksi Venäjää.

Musk ehdotti samassa yhteydessä YK:n valvoman kansanäänestyksen järjestämistä Venäjän laittomasti valloittamilla alueilla. Muskin mukaan ”Donbasin ja Krimin asukkaiden tahdon tulisi ratkaista, kuuluvatko ne Venäjään vai Ukrainaan”.

Kehittelemästään ”Ukrainan-Venäjän rauhansuunnitelmasta” Musk järjesti äänestyksen seuraajilleen Twitterissä.

Ei ensimmäinen kerta

Musk on tunnettu kärkevästä Twitter-kommentoinnistaan ja hän vaikuttaa nauttivan aiheuttamistaan kohuista.

Perusteluja järjettömille ehdotuksille ja ulostuloille on etsitty niin Muskin huomiota rakastavasta persoonasta kuin autisminkirjoon kuuluvasta Aspergerin oireyhtymästä.

Viime viikolla Musk kohahdutti ehdottamalla Financial Timesin haastattelussa, että Taiwanista tehtäisiin Hongkongin tapainen itsehallintoalue Kiinalle. Kiina on yrittänyt lisätä valtaansa Taiwanissa jopa voimakeinoin, eikä Muskin ehdotus ymmärrettävästi herättänyt suurta kannatusta.

Elon Muskin Twitter-omistajuus on huono asia, sanoo asiantuntija – näin hän perustelee näkemystään 3:53
KATSO MYÖS: Asiantuntijan mukaan on huono asia, jos Elon Musk ostaa Twitterin.

Lue myös:

    Uusimmat