Tunnettu triathlonisti joutui järkyttävän veitsihyökkäyksen uhriksi Lapissa – Poliisi: Tuntematon mies näyttäisi käyneen päälle täysin yllättäen, syy hämärän peitossa

Poliisi on antanut lisätietoja Kolarissa eilen tapahtuneesta puukotustapauksesta. Poliisin mukaan uhri näyttäisi joutuneen vakavan väkivallan uhriksi täysin yllättäen.

Noin kolmekymppisen paikkakuntalaisen miehen epäillään puukottaneen noin nelikymppistä naista hengenvaarallisesti Kolarin Raittipellontiellä sijaitsevan kerrostalon pihalla eilen aamupäivällä. Mies otettiin kiinni pian tapahtuneen jälkeen.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Huhtamäki Lapin poliisista kertoo, että puukotuksen uhrin kanssa käydyn alustavan keskustelun perusteella vaikuttaa siltä, että hyökkäys on tullut täysin yllättäen. Nainen ja mies eivät tunteneet entuudestaan.

– Meidän silmissämme näyttää, että hyökkäys on ollut yllättävä. Mikä sen syy on ollut, sitä selvitämme nyt tässä tutkinnassa.

Puukotuksen uhri sai tilanteessa vakavia vammoja, mutta hänen tilansa ei tällä hetkellä ole hengenvaarallinen.

Tapon yrityksestä epäiltyä miestä ei Huhtamäen mukana ole ennätetty vielä kuulustella. Hänen mukaansa kuulustelut on määrä aloittaa tänään, ja niiden myötä poliisi toivoo vastauksia kysymyksiin teon mahdollisesta motiivista.

Niin ikään poliisilla on kuultavana ainakin yksi silminnäkijä. Lapin poliisi pyytää muita välikohtauksen mahdollisesti nähneitä ilmoittamaan tietonsa poliisille hätäkeskuksen kautta tai sähköpostitse osoitteeseen rta.lappi@poliisi.fi.

Uhrina tunnettu triathlonisti

Poliisi sai ilmoituksen puukotuksesta eilen aamupäivällä kello 10.54. Välikohtaus tapahtui Kolarin Raittipellontiellä kerrostalon pihamaalla. Huhtamäen mukaan sekä uhri että epäilty puukottaja asuvat tapahtumapaikan ”lähistöllä”.

Huhtamäki ei toistaiseksi kommentoi tarkemmin sitä, miten välikohtaus eteni, sillä poliisin esitutkinta on vasta alkuvaiheessa.

Huhtamäen mukaan poliisi pyrkii selvittämään tapahtumien tarkemman kulun lisäksi muun muassa sitä, onko päihteillä ollut osuutta epäillyn puukottajan käytökseen. Alkutietojen perusteella mies ei ole ollut tilanteessa silminnähden päihtynyt.

Urheilu-uransa päättänyt entinen huipputriathlonisti Kaisa Sali, 38, kertoi eilen sosiaalisessa mediassa joutuneensa puukotuksen uhriksi omalla takapihallaan. Sali kertoi Instagramissa, että sai vammoja suuresta veitsestä, mutta selvisi kaikesta huolimatta hengissä.

Salin kertoo päivityksessään, että veitsi puhkaisi reiän hänen yläselästään rintakehään asti.

Poliisi ei voi vahvistaa rikoksen uhrin henkilöllisyyttä. Salin kertomuksen perusteella kyse on kuitenkin samasta tapauksesta. MTV Uutiset ei ole tavoittanut Salia kommentoimaan asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat