Tuleeko PlayStation 5 japanilaismerkin autoihin? Tiellä yksi este: "Kehityttävä huomattavasti nykyisestä tasostaan"

Sony esitteli sähköauton 0:39
Katso videolta, miltä viihde-elektroniikkajätti Sonyn ensimmäinen auto näyttää.

Sonyn ja Hondan yhteistyö saattaa avata uusia viihtymismahdollisuuksia tulevaisuuden ajoneuvoissa.

Sony on jo tovin tutkaillut mahdollisuutta astua isosti mukaan autoteollisuuteen. Se esitteli kolmisen vuotta sitten ensimmäisen autonsa ja vaikka ainakin tällä hetkellä näyttää epätodennäköiseltä, että tätä luomusta tuotaisiin koskaan markkinoille asti, saattaa Sony saada jalkansa oven väliin toisella tavalla.

Sony ja toinen japanilaisyhtiö Honda tekevät yhteistyötä yhteisen Sony Honda Mobility -yhtiön kautta. Yhteisyrityksen toimitusjohtaja Izumi Kawanishi kertoi Financial Timesin haastattelussa, että sillä on loistava sauma päästä palvelemaan kuluttajien muuttuvia tarpeita tuomalla autoihin yhä edistyneempää teknologiaa.

– Sonylla on sisältöä, palveluita ja viihdeteknologiaa, jotka vetoavat ihmisiin. Tuomme näitä hyödykkeitä myös liikkumisratkaisuihimme, mikä on valttimme Teslaa vastaan, Kawanishi totesi.

Tesla on jo tuomassa autoihinsa pelikonsolitasoista viihdettä. Uuden sukupolven Model S ja Model X saavat tietoviihdejärjestelmän, joka kykenee pyörittämään ihan täysiverisiä konsolipelejä. Teslan demokuvissa auton näytöllä nähtiinkin Witcher 3 -pelin kansitaidetta, mistä jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä.

Kawanishin mukaan esimerkiksi PlayStation 5 -pelikonsolin integroimiselle autoihin ei ole varsinaisesti mitään estettä.

Ihan tämän päivän asia tällainen integraatio ei kuitenkaan Kawanishin mielestä ole, vaan se voisi tulla ajankohtaiseksi esimerkiksi silloin, kun autonomiset autot ottavat enemmän tuulta alleen.

– Jotta voit nauttia autosi mukavuuksista, täytyy autosta tehdä tila, jossa sinun ei tarvitse miettiä ajamista, Kawanishi totesi.

– Autonomisen ajamisen on kehityttävä huomattavasti nykyisestä tasostaan, jotta pääsemme siihen pisteeseen ja siihen menee aikaa, hän jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat