Jos Sonyn sähköauto ei ole tulossa markkinoille, niin mitä ihmettä japanilaisyhtiö oikein puuhaa?

Sony esitteli sähköauton 0:39
Tältä näyttää Sonyn sähköauto Vision-S.

Nähdäänkö Sonyn esittelemä sähköauto joskus markkinoilla asti?

Viihde-elektroniikkajätti Sony tarjoili alkuvuodesta 2020 melkoisen jytkyn esittelemällä Las Vegasin CES-messuilla oman sähköautonsa.

Muun muassa televisioistaan, pelikonsoleistaan ja kameroistaan tunnettu japanilaisyhtiö oli kuitenkin jo tuolloin melko suora sen suhteen, ettei auto ole tulossa kuluttajamarkkinoille.

Mutta toisin kuin moni saattoi kuvitella, ei Sony ole hylännyt konseptiaan, vaan on itse asiassa jatkanut sen parissa työskentelyä. Auton kehitystyön kerrotaan olevan jo melko pitkällä siihen nähden, ettei valmistajalla ole vieläkään sen suurempaa ajatusta sen kaupallistamisesta.

– Koska olemme tutkimus- ja kehitysvaiheessa, ei meillä ole tällä hetkellä konkreettista suunnitelmaa. Toistaiseksi meidän täytyy vain tutkia, mikä on tarkoituksemme ja osamme liikkumispalveluissa, Sonyn Izumi Kawanishi kertoi Automotive Newsille.

Kawanishin vastaus ei ainakaan sulje pois sitä mahdollisuutta, että yhtiön autosuunnitelmat voisivat jollain tavalla konkretisoitua tulevaisuudessa; joko oman auton tai esimerkiksi autonomisen ajamisen tai tietoviihdejärjestelmien muodossa.

Alkuvuodesta kysymyksiä herätti Sonyn Itävallassa suorittamat maantietestit. Myös auton turvallisuutta testattiin keväällä Saksassa. Mikäli autolle ei olisi suunniteltu minkäänlaista kaupallista tulevaisuutta, olisivat tällaiset testit melkoista ajanhukkaa.

Lue myös:

    Uusimmat