Viihde-elektroniikan jättiläinen yllätti kaikki: Tässä on Sonyn sähköauto!

0:39
Sony esitteli sähköauton prototyypin.

Muun muassa televisioistaan ja pelikonsoleistaan tunnettu Sony on esitellyt oman sähköautokonseptinsa. CES-kuluttajaelektroniikkamessuilla Las Vegasissa paljastettu auto on nimeltään Vision-S.

Sony Vision-S on tuotantovalmiista ulkonäöstään huolimatta vasta prototyyppi.

Japanilaisyhtiö ei myöskään vahvistanut, että sähköauto olisi koskaan tulossa oikeasti tuotantoon, vaan tässä vaiheessa se toimittaa lähinnä teknologiademon virkaa esitellen Sonyn autovalmistajille kehittämää tekniikkaa.

Demossa kolme osa-aluetta

Sony oli jakanut auton teknologian esittelyn kolmeen kategoriaan, jotka olivat turvallisuus, viihde ja mukautumiskyky.

Turvallisuuskulmaan liittyivät olennaisesti auton 33 sensoria, jotka tarkkailevat niin auton ulko- kuin sisäpuoltakin ja toimivat kuljettajan havainnointikyvyn jatkeena. Kyseessä on käytännössä Sonyn vastine perinteisten autovalmistajien käyttämille ratkaisuille – ja todennäköisesti paketti, jota se haluaa myös myydä perinteisille valmistajille. Sensorit mahdollistavat nykymuodin mukaisesti autonomisen ajamisen.

Viihde sen sijaan on telkkareistaan ja pleikkareistaan tunnetun Sonyn leipälaji. Auto on varustettu 360-asteisen tilaäänen tarjoavalla audiojärjestelmällä sekä jättimäisellä, koko kojelaudan levyisellä näytöllä. Takapenkkiläisille viihdettä tarjoavat etuistuinten pääntukiin kiinnitetyt näytöt.

Mukautumiskyvyllä Sony viittaa siihen, että auto on kykenevä vastaanottamaan isojakin järjestelmäpäivityksiä verkon yli Teslojen tapaan. Auton käyttöliittymä on sekin muokattavissa kulloisenkin kuljettajan mieltymyksiin.

Teknisiltäkin ominaisuuksiltaan uskottava

Vaikka tietoa auton markkinoilletulosta tai mahdollisesta hinnasta ei olekaan, paljasti Sony myös auton teknisiä tietoja.

Vision-S on nelivetoinen ja varustettu kahdella sähkömoottorilla, jotka tuottavat yhteensä 400 kilowatin eli runsaan 530 hevosvoiman tehon.

Nollasta sataan ehditään hieman alle viidessä sekunnissa, ja huippunopeutta piisaa 240 kilometriä tunnissa.

Minkäänlaista infoa ei ole ainakaan toistaiseksi tarjolla auton akustosta tai toimintamatkasta.

Auto on varsinaisesti itävaltalaisen Magnan valmistama, ja apua on saatu myös Boschilta.

Katso alta Sonyn julkaisema video autosta.

Lähteet: Sony, Electrek, InsideEVs

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja