Mainos

Tukholmalaisräppäri ammuttiin kuoliaaksi kotikadulleen – vanhemmat ovat kauhuissaan kaupungin karmeasta tilanteesta: "Eikö näiden poikien hengellä ole mitään väliä?"

7:02
MTV Uutiset Live käsitteli Tukholman kesäkuun viimeisen päivän ammuskelutapauksia, joissa myös Rozh Shamal kuoli.

Jo 11 ihmistä on ammuttu kuoliaaksi tänä vuonna Tukholmassa. Se on enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä.

Epidemia. Sellaiseksi voi kutsuta tilannetta Tukholmassa, jonka esikaupunkialueella ammuskellaan jatkuvasti. Nuori mies toisensa perään menettää henkensä luotien viuhuessa.

Yksi ampumisten uhreista on 23-vuotias rapartisti Rozh Shamal, jonka perhe kertoo surustaan Expressenin haastattelussa. Shamalin kappaleilla on yli miljoona kuuntelukertaa Spotifyssa ja Youtubessa.

Shamal kuoli kohtalokkaana iltana kesäkuun viimeisenä päivänä, jolloin Tukholmassa tapahtui kolme ammuskelua. Kahdessa niistä kuoli nuori mies.

Shamalin hengen vienyt ampuminen tapahtui Blackebergin kaupunginosassa läntisessä Tukholmassa.

Ammuttiin kotikadulleen

Räppäri oli ulkoiluttamassa koiraa kotikadullaan, kun ampuja iski. Silminnäkijä kertoi Expressenille, kuinka Shamal oli huutanut henkensä edestä ennen kuolemaan johtanutta ampumista.

Nuoren artistin isä ei voinut uskoa, että Shamal oli ammuttu.

– Hän sanoi, että tästä kesästä tulisi hänen kesänsä. Hän suunnitteli ajavansa ajokortin ja ostavansa auton, isä kertoo Expressenille.

Expressenin mukaan Shamal oli tuomittu pahoinpitelystä, ryöstöstä ja huumerikoksesta. Sukulaiset väittävät lehdelle, että Shamalin tuomio oli väärä. Heidän mukaansa nuori mies ei ollut rikollinen.

Lehden mukaan Shamalin isoveli ammuttiin kuoliaaksi tammikuussa 2018. Veljellä oli yhteyksiä rikollismaailmaan. Molemmat veljeksistä saivat huumetuomiot samasta tapauksesta vuonna 2014.

"Ei ole poikien vika"

Vanhemmat ihmettelevät lehden haastattelussa, mistä kaikki ammuskeluissa käytetyt aseet ovat ilmestyneet Tukholman kaduille. Vanhemmat sanovat, että Ruotsin nykyisessä ilmapiirissä voi tulla ammutuksi pelkästään sanomistensa vuoksi.

Shamalin vanhemmat toivovat, että Ruotsin hallitus alkaa hoitaa ongelmaa, jotta kuolemaan johtavat tapaukset saadaan loppumaan.

– Hallitus on voimaton, kun huumeet ja aseet saapuvat maahamme ja tappavat lapsemme. Miten voi olla, että näiden poikien hengellä ei ole mitään väliä?

– Tämä ei voi olla näiden poikien vika. 17-vuotias ei itse voi päättää, mitä tehdä aseen kanssa. Valtaa pitävät päättävät sen, Shamalin sukulainen sanoo.

Lähde: Expressen

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja