Tuhkarokkotapaus pienellä lapsella Turussa – noin 100-150 henkilöä mahdollisesti altistunut

Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) lasten ja nuorten klinikalla on varmistunut tuhkarokko pienellä rokottamattomalla lapsella, tiedottaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.

Tuhkarokkoon sairastunut lapsi on asioinut Tyksin lasten ja nuorten klinikalla torstaina 19. elokuuta.

Tuhkarokolle on saattanut altistua Tyks U-sairaala lasten ja nuorten klinikan ilmoittautumisaulassa torstaina 19. elokuuta kello 12.15-14.30 sekä Turun kaupunginsairaala Mäntymäen infektiovastaanotolla keskiviikkona 18. elokuuta kello 10.00-12.20.

Edellä mainituissa paikoissa mahdollisesti altistuneisiin otetaan yhteyttä viikonlopun aikana, sairaanhoitopiiristä kerrotaan.

Henkilöitä, jotka ovat oleskelleet yllä mainituissa tiloissa kyseisinä ajankohtina ja joihin ei olla oltu yhteydessä lauantaihin 21.8.2021 kello 16.00 mennessä, pyydetään ottamaan yhteyttä Tyks lasten päivystykseen, puhelinnumeroon 02 313 0263.

Tuhkarokkoon sairastunut lapsi ei ollut saanut rokotetta tautia vastaan.

Tuhkarokkoa vastaan voi suojautua rokotteella. Myös aiemmin sairastettu tuhkarokko suojaa uudelta tartunnalta.

Tuhkarokko on erittäin herkästi tarttuva yleisinfektio, jonka aiheuttaa paramyksovirus. Tauti voi tarttua kosketus- ja pisaratartuntana sekä ilmateitse. Ensioireisiin kuuluu muun muassa nuhaa, yskää, kuumetta ja silmien punoitusta. Muutaman vuorokauden päästä korvien taakse ilmaantuu ihottumaa, joka leviää kasvoille ja vartaloon.

Lue myös:

    Uusimmat