Tshekki esti venäläisurheilijoiden pääsyn maahan – WTA jyrähti

Tshekin poliisi on estänyt venäläisten tennispelaajien pääsyn maahan maan pääkaupungissa Prahassa järjestettävän WTA-turnauksen alla.

Reutersin mukaan Tshekin hallitus on hiljattain päättänyt, ettei se aio päästää venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita maahan, mikä on antanut poliisille oikeuden kumota kyseisten maiden urheilijoiden viisumit.

Prahan WTA-turnauksen johtoaja Miroslav Maly kertoi Reutersille, että poliisi on jo pysäyttänyt yhden maanantaina alkavaan tennisturnaukseen pyrkivän urheilijan. Turnausjärjestäjät ovat tapauksen jälkeen pyytänyt venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita välttämään maahan saapumista.

– Hän oli ensimmäinen osallistuja, joka saapui Tshekkiin Venäjän passilla. Hän on jo lähtenyt maasta. Turnaus kunnoittaa täysin viranomaisten päätöksiä. Emme odota yhdenkään Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaisuuden omaavan pelaajan osallistuvan turnaukseen tässä tilanteessa, Maly kertoo.

Naisten tennisammattilaisten kattojärjestö WTA reagoi jyrkästi Tshekin päätökseen.

– Yksittäiset venäläis- ja valkovenäläispelaajat pelaavat WTA-kiertueella neutraaleina urheilijoina. Neutraaliudestaan huolimatta Tshekin hallitus on evännyt osalta pelaajista mahdollisuuden pelata WTA250-turnauksessa Prahassa. WTA:n sääntöjen mukaan kaikkien pelaajien on saatava pelata WTA:ssa ansioidensa perusteella ilman syrjintää, WTA jyrähtää tiedotteessaan.

Lue myös:

    Uusimmat