Trumpin väitetyn painostuksen kohteeksi joutunut Ukrainan presidentti: "Keskustelumme ovat yksityisiä ja luottamuksellisia" – Trump valmis paljastamaan sisällön

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpista aloitetaan virkarikostutkinta 1:55

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan hänen ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin väliset keskustelut ovat yksityisiä ja luottamuksellisia.

Trumpin väitetään painostaneen Zelenskyitä puhelinkeskustelussa tutkimaan demokraattien Joe Bidenin ja tämän pojan toimia Ukrainassa.

Skandaali sai alkunsa siitä, kun toistaiseksi tuntematon henkilö ilmiantoi Trumpin puhelinkeskustelun Zelenskyin kanssa. Henkilö uskoi keskustelun rikkovan lakia.

CNN paljasti eilen, että Trump oli jäädyttänyt Yhdysvaltain aseavun Ukrainalle vain päiviä ennen puhelua Zelenskyin kanssa.

Trump myös sanoi voivansa julkistaa keskustelun sisällön. Trumpin mukaan ulkoministeri Mike Pompeo on saanut Ukrainalta luvan paljastaa puhelun sisältö. Presidentti kertoi asiasta Twitterissä.

Zelenskyi puolestaan totesi CNN:lle, että hänen ja Trumpin väliset keskustelut ovat yksityisiä ja luottamuksellisia.

– Nähtäväksi jää, Zelenskyi totesi, kun häneltä kysyttiin, haluaako hän, että puhelun sisältö paljastetaan.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi ilmoitti tiedotustilaisuudessa, että presidentti Trumpia vastaan aloitetaan virkarikossyytemenettely.

Pelosi syytti Trumpia muun muassa kansallisen turvallisuuden pettämisestä.

Lue myös:

    Uusimmat