Trump käski jäädyttää sotilasavun Ukrainalle juuri ennen kohuttua puhelua – kiistää painostaneensa presidenttiä

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump antoi käskyn keskeyttää sotilasapu Ukrainalle vain vajaa viikko ennen kuin hän keskusteli puhelimessa maan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa, kertoo uutiskanava CNN.

Trumpin epäillään puhelinkeskustelun aikana painostaneen Zelenskyitä tutkimaan demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevan Joe Bidenin ja tämän pojan Hunterin toimia.

Hunter Biden on ollut mukana ukrainalaisessa kaasuyhtiössä, jota on syytetty korruptiosta. Sen paremmin Hunter kuin Joe Bideniakaan vastaan ei ole toistaiseksi esitetty mitään todisteita korruptiosta.

Washington Postin mukaan Trump oli kehottanut avustajaansa Mick Mulvaneytä viemään eteenpäin aloitetta 400 miljoonana dollarin (noin 363 miljoonan euron) avun jäädyttämisestä.

Trump on myöntänyt keskustelleensa Zelenskyin kanssa avun keskeyttämisestä, mutta Trumpin mukaan hän ei painostanut ukrainalaiskollegaansa millään tavalla. Trumpin mukaan hän on valmis julkistamaan puhelun tiedot sanasta sanaan.

Trumpin toimet ovat saaneet demokraatit jälleen kerran pohtimaan Trumpin viraltapanon aloittamista virkasyytteen avulla. CNN:n mukaan edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi ei kuitenkaan ole vielä valmis suosittelemaan tätä, mutta ei myöskään ole suostunut hylkäämään mahdollisuutta kokonaan.

Lue myös:

    Uusimmat