Trumpin kritisoitu ehdotus läpi: Ensi kesän G7-kokous käydään presidentin golfkentällä Floridassa

Trump möläytteli G7-kokouksen kulisseissa 2:09
Presidentti Trump osallistui teollisuusmaiden G7-kokoukseen viime kesänä Ranskassa – eikä möläytyksiltä säästytty

Ensi vuoden G7-huippukokous pidetään Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin golfklubilla Floridassa. Päätöksestä kertoi Valkoisen talon vt. kansliapäällikkö Mick Mulvaney torstai-iltana Suomen aikaa.

Johtavien teollisuusmaiden seuraava G7-kokous on määrä järjestää Yhdysvalloissa kesäkuussa. Ranska järjesti edellisen G7-kokouksen Biarritzin rantakaupungissa elokuussa.

Ensi kesän kokouspaikaksi on valittu Trump National Doral -golfklubi lähellä Miamia Floridassa.

– Uskomme ehdottomasti, että tämä on paras paikka järjestää kokous, Mulvaney sanoi lehdistötilaisuudessa Valkoisessa talossa.

Ilmastonmuutos ei asialistalla

Trump oli jo elokuussa ehdottanut G7-kokouksen järjestämistä Doralin golfklubilla Floridassa. Ehdotus sai heti osakseen arvostelua, sillä Trumpin arvioitiin pyrkivän hyötymään presidenttiydestään.

Toimittajat kysyivät Mulvaneyltä, oliko Trump tietoinen, että kokouspaikan valintaa moitittaisiin sopimattomaksi. Mulvaneyn mukaan Trump oli tietoinen ja päätti silti edetä asiassa.

– Me aiomme pitää kokouksen siellä. Osa ihmisistä ei koskaan pääse yli siitä, että se on Trumpin kiinteistö. Ymmärrämme tämän, mutta menemme silti sinne, Mulvaney sanoi.

Hän myös kertoi, että ilmastonmuutos ei olisi seuraavan G7-kokouksen asialistalla.

Lue myös:

    Uusimmat