Trump piruili rukousaamiaisella Diilistä: Isolta Arskalta viiltävä vastaus

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on puolustanut uskonnon asemaa ja uskomisen vapautta puheessaan kansallisella rukousaamiaisella. Hän piruili myös Arnold Schwarzeneggerille – joka vastasi hieman myöhemmin samalla mitalla.

Trumpin mukaan terrorismi on suurin uhka uskonnonvapaudelle maailmalla ja uskonnon nimissä tehdään paljon julmuuksia. Siksi "päitä katkova" Isis-järjestö tuhotaan, Trump lupasi.  
Trump sanoi haluavansa varmistaa, että Yhdysvaltoihin muualta tulevat kunnioittavat periaatetta uskonnon vapaasta harjoittamisesta.  

Uskontoteeman ohella Trumpin puhe oli sekoitus kevyttä vitsailua ja poliittisia linjauksia. Presidentti muun muassa pohti, pitäisikö rukoilla Trumpilta Arnold Schwarzeneggerin isännöimäksi siirtyneen Diili-ohjelman surkeiden katsojalukujen paranemisen puolesta.

Piruilu ei jäänyt Arnoldilta huomaamatta. Hän tviittasi vastauksena Trumpille, että mitä jos he vaihtaisivatkin osia, kun kerran Trump on niin kova asiantuntija katsojaluvuissa.  

Arnoldin mukaan tällöin ihmiset "voisivat jälleen nukkua mukavasti".

Trump kuittaili Schwarzeneggerille Diilin katsojaluvuista jo tammikuun alussa.

Monet kuulijat ehkä yllätti puheen kohta, jossa Trump vakuutti tietävänsä, ettei materiaalinen vauraus tuo onnea vaan henkiset asiat ja perhe.  
Kansallista rukousaamiaista Trump ylisti hienoksi perinteeksi.  

-On kunnia olla täällä. Toivottavasti olen täällä vielä seitsemän kertaa, Trump lohkaisi viitaten haluunsa olla presidenttinä enimmäismäärän eli kaksi peräkkäistä nelivuotiskautta.  

Vuotuiselle rukousaamiaiselle osallistuu noin 2800 ihmistä. Kansainvälisiä kutsuvieraita on reilut 500, tällä kertaa muun muassa Jordanian kuningas Abdullah.   

Suomesta rukousaamiaiselle osallistuvat ulkoministeri Timo Soini (ps.), perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari ja kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja