Trump esiintyy tänään ensimmäistä kertaa medialle vaalitappion jälkeen – lehdistötilaisuuden aiheeksi ilmoitettu koronarokote

Yhdysvalloissa istuva presidentti Donald Trump aikoo pitää tänään iltayhdeltätoista Suomen aikaa lehdistötilaisuuden.

Valkoisen talon mukaan lehdistötilaisuus käsittelee kehitteillä olevaa koronarokotetta.

Kyseessä on Trumpin ensimmäinen lehdistötilaisuus sen jälkeen, kun hänen kerrottiin olevan häviämässä presidentinvaalit demokraattien Joe Bidenille.

Donald Trump tviittasi myös tänään, että hän aikoo mahdollisesti huomenna vierailla häntä tukevassa mielenosoituksessa. Mielenosoittajat tukevat Trumpin väitteitä, että vaalit olisivat olleet vilpilliset.

Yhdysvaltain liittovaltion ja osavaltion vaaliviranomaiset ovat kertoneet, ettei vaaleissa ole ilmennyt minkäänlaisia todisteita vaalivilpistä.

Trumpia edustava lakitoimisto vetäytyi vaalituloksen riitauttamisesta

Trump on myös pyrkinyt aloittamaan lakitoimia vaalitulosta vastaan, mutta ne ovat takunneet.

Perjantaina Trumpia edustava lakiasiantoimisto Porter Wright Morris & Arthur vetäytyi Pennsylvanian osavaltion vaalituloksen riitauttamisesta.

Asiasta uutisoineen New York Timesin mukaan toimisto ajoi kannetta, jonka mukaan yli 2,6 miljoonaa postiääntä ei olisi pitänyt laskea vaaleissa.

Toimisto ei kertonut syytä vetäytymiselleen, mutta New York Timesin mukaan päätös puolustaa Trumpia oli aiheuttanut jännitteitä yrityksessä.

Pennsylvania oli yksi vaalien keskeisistä ratkaisijoista. Toinen Trumpia osavaltiossa edustava toimisto Jones Day kertoi, ettei se aio vetäytyä Trumpin edustamisesta.

Arizonassa Trumpia edustava lakitoimisto kertoi taas luopuvansa vaalituloksen haastamisesta, kertoo Wall Street Journal.

Trumpin kampanjan mukaan osavaltiossa olisi hylätty viallisia ääniä eikä äänestäjille annettu mahdollisuutta korjata lipukkeiden tietoja.

Vaalikampanjan asianajajan mukaan näiden äänien määrä osoittautui kuitenkin niin pieneksi, että niillä ei olisi ollut vaikutusta tulokseen. Trumpin edustajat luopuvat tästä johtuen vaatimuksesta laskea äänet uudelleen.

Myös Arizona Bidenin taakse

Yhdysvaltalaiskanavien ennusteiden mukaan Biden on voittanut Arizonan osavaltion. Asia valmistui myöhään torstaina paikallista aikaa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan edellinen Arizonassa voittanut demokraattiehdokas oli Bill Clinton vuonna 1996.

Biden julistettiin mediassa presidentinvaalien voittajaksi lauantaina, kun lukuisat uutismediat ennustivat hänen saavan taakseen ratkaisevat 270 valitsijaa. Arizonan voiton myötä Biden johtaa Trumpia valitsijamiehissä luvuin 290–217.

Kisa on edelleen auki Pohjois-Carolinassa ja Georgiassa.

Päivitetty kauttaaltaan 13.11.2020 klo 21.15.

Lue myös:

    Uusimmat