Triathlontähti Kaisa Salin puukotuksesta epäilty vangittiin – 33-vuotiasta "poliisin vanhaa tuttua" epäillään tapon yrityksestä

Entisen triathlonistin puukotuksesta epäilty 33-vuotias mies on vangittu tänään Lapin käräjäoikeudessa. Miestä epäillään todennäköisin syin tapon yrityksestä.

Triathlon-uransa syksyllä lopettanut Kaisa Sali kertoi sunnuntaina Instagram-tilillään joutuneensa puukotuksen uhriksi. Puukotus tapahtui kolarilaisen kerrostalon pihalla.

Salin mukaan tuntematon mies löi yllättäen valtavan veitsen selkäpuolelta hänen lävitseen, mutta Sali säästyi hengenvaarallisilta vammoilta.

Poliisin tiämänpäiväisen tiedotteen mukaan puukottaja oli tullut juttelemaan Salille ja kun tämä oli kääntynyt poistuakseen, puukottaja oli lyönyt häntä selän takaa veitsellä.

Poliisin mukaan puukottaja pakeni teon jälkeen paikalta ja uhri pääsi soittamaan apua. Uhrilla oli antaa puukottajasta tarkat tuntomerkit. Poliisi tavoittikin epäillyn pian tämän omasta asunnosta.

Muille lähistöllä oleville ei aiheutunut tapahtumasta vaaraa. Puukottaja toimi poliisin mukaan yksin ja on ollut kuulusteluissa vaitonainen tapauksesta.

Poliisin mukaan Sali on päässyt pois sairaalahoidosta. Salin puoliso kertoi STT:lle tänään, että Salin vointi on hyvä ja hän on toipumassa. 

Sai ehdollista kannabisviljelmästä

Poliisin mukaan vangittu kolarilaismies ei tuntenut Salia entuudestaan, mutta poliisille mies on vanha tuttu.

Vuonna 1986 syntynyt mies on ollut myös oikeudessa aiemminkin, sillä hän ollut epäiltynä kokonaisuudessa, jossa on käsitelty huumerikosta.

Kemi-Tornion käräjäoikeuden tuomiosta vuoden 2018 maaliskuulta käy ilmi, että mies oli viljellyt asunnossaan 11 kannabiskasvia kahdessa kasvatusteltassa. Miehen kertoman mukaan hän kasvatti kannabista omaan käyttöönsä. Hänet tuomittiin 25 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen viljelmistään.

Miehen sosiaalisen median tileiltä käy ilmi miehen kiinnostus esimerkiksi kannabiskasveihin.


Lue myös:

    Uusimmat