Triathlonisti Kaisa Salia puukottanut mies kuuli ääniä – jätettiin syyntakeettomana tuomitsematta tapon yrityksestä

Triathlonisti Kaisa Salia Kolarissa viime vuoden helmikuussa puukottanut mies jätettiin rangaistukseen tuomitsematta, koska hän oli tekohetkellä syyntakeeton.

Mies puukotti Salia hartiaan ja yläselkään suurella keittiöveitsellä.

Harhoja palkkamurhaajasta

Mies kertoi, että hän oli ennen tekoa kuullut ääniä, jotka varoittivat häntä eteläsuomalaisesta palkkamurhaajasta, joka oli tulossa tappamaan häntä. Mies oli lähtenyt puukon kanssa ulos ehtiäkseen tappaa tämän ensin, ja oli puukottanut triathlonistia, koska hän oli kysyttäessä kertonut olevansa kotoisin Helsingistä. Uhri oli ensimmäinen hänen pihalla kohtaamansa henkilö.

Vuonna 1986 syntyneen miehen katsottiin syyllistyneen tapon yritykseen ja huumausainerikokseen. Mies oli käyttänyt tekoa edeltävinä päivinä amfetamiinia ja muita päihteitä kertomansa mukaan harhoja helpottaakseen. Hän viljeli lisäksi asunnossaan kannabista.

Hyökkäys jätti jälkensä

Miehen uhrille maksettavaksi määrättyjä korvauksia soviteltiin puoleen. Hänen maksettavakseen tuli runsaat 6000 euroa. Korvaus piti sisällään korvauksen pysyvästä kosmeettisesta haitasta.

Hyökkäys jätti hänelle myös pysyvän, vaikkakin oikeuden mukaan lieväasteisen haitan lähinnä raskaiden fyysisten suoritusten osalta.

Mies on nyt psykiatrisessa hoidossa ja hänellä on lääkitys sairauteensa. Hän oli jättänyt lääkityksen kesken noin vuoden ennen rikosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja