Treeniä tehostavat juomat: Näin olut vaikuttaa suorituskykyyn!

Urheilusuoritusta voi parantaa myös juomalla oikeanlaisia juomia.

Nesteytyksellä on tärkeä rooli urheilussa ja treenaamisessa. Juomat tulee kuitenkin valita oikein, jotta kovasta työstä saisi kaiken hyödyn irti.

Paljonko vettä pitää juoda?

Ennen treeniä pitäisi muistaa nauttia nesteitä. Salilla iskevä hikka on merkki nestehukasta. Asiantuntijoiden mukaan vettä tulisi kulautella elimistöön varastoon puoli litraa jo kahta tuntia ennen treenin aloittamista. Varttia ennen treeniä suositellaan hörppimään 2,5 desiä vettä. Treenin aikana tulisi huolehtia nesteytyksestä vartin välein 2,5 desin vesiannoksin. Tasainen nesteytys ehkäisee nestehukkaa ja vaikuttaa hien eritykseen.

1. Tehoa treeniin: Kahvi

Pieni määrä kofeiinia voi tehostaa treeniä ja jopa helpottaa treeninjälkeistä lihaskipua. Kofeiini voi vähentää rasituksen tunnetta ja auttaa painojen nostamisessa sillä se lamaannuttaa kipusignaalien kulkua lihaksista aivoihin.

Kokeile espressoshottia puoli tuntia ennen treeniä tai heti treenin jälkeen. Asiantuntijoiden mukaan kahvin kofeiinista saa maksimaalisen hyödyn treenaukseen, kun sitä nauttii tuntia aikaisemmin 4,6 milligrammaa painokiloa kohti.

2. Palautumiseen: Urheilujuomat

Urheilujuomia suositellaan käytettävän todella kovasta treenistä palautumisen apuna. Oli treeni sitten hikistä painonnostoa, kuumottavaa juoksemista tai pyöräilyä, auttaa palautusjuoma kehoa palauttamaan nopeasti treenin aikana tyhjentyneet hiilihydraattivarastot. Juomien sisältämä natrium lisää janoisuutta ja glukoosin ja suolan yhdistelmä auttaa kehoa hyödyntämään vettä nopeammin.

3. Palautumiseen: Olut

Uskomatonta, mutta totta: olut voi palauttaa kehon nestetasapainon nopeammin kuin urheilujuoma tai vesi. Espanjalaisen Granadan yliopiston selvityksen mukaan oluen sisältämä hiilihydraattien ja proteiinien yhdistelmä auttaa kehoa palautumaan ja nesteytymään nopeasti. Lisäksi olut helpottaa treenauksesta johtuvaa kipua.

4. Palautumiseen: Kaakao

Kuten olut, myös kaakao sisältää lihasten palautumiseen tarvittavia hiilihydraatteja ja proteiinia. American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistun selvityksen mukaan maitopohjaiset proteiinit toimivat lihaksistossa paremmin kuin soijapohjaiset proteiinit. Kaakaon ja maidon sokeri nostaa treenin aikana laskenutta insuliinitasoa ja sitoo vettä elimistöön.

5. Treenikipuihin: Kirsikkamehu

Kirpeä kirsikkamehu sisältää paljon keholle tärkeitä antioksidantteja ja flavonoideja, jotka saattavat vähentää treeninjälkeistä kipuilua ja turvotusta. Brittitutkijoiden selvityksen mukaan juoksijoilla, jotka joivat säännöllisesti kirsikkamehua ennen ja jälkeen treenin, lihaksiston palautuminen oli nopeampaa kuin mehua juomattomilla.

Lähde: The Daily Meal

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat