TPS-pomo listaa synkkiä madonlukuja: karmea tilasto syypää liikevaihdon romahdukseen – pelaajien lomauttamista ei ole harkittu

TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen myöntää suoraan, mistä yt-menettelyt aloittaneen seuran surkea taloudellinen tilanne johtuu.

SM-liigaseura on yksinkertaisesti alisuorittanut kaukalossa, mikä on heijastunut turkulaisyleisön kiinnostukseen.

– Kyllä me nähdään, että se urheilun menestymättömyys oli isoin haaste. Oltiin siellä ihan jumbosijallakin monta kierrosta, ja varsinkin kotipeleissä meidän voittoprosenttimme taisi olla jossain 25:n paikkeilla eli neljäsosa kotipeleistä voitettiin. Sillä oli tosi iso merkitys yleisömäärään, Jokinen sanoo MTV Urheilulle.

TPS:n käynnistämät yt-menettelyt eivät koske seuran urheilupuolta kuten valmennusta ja pelaajia. Joukkueen lomauttamista ei Jokisen mukaan ole ainakaan toistaiseksi harkittu.

– Ei ole ollut harkinnassa.

– Tietysti seurataan, miten talous kehittyy ja miten koko Suomi nousee tästä tilanteesta. Katsotaan sitten, mitä muita keinoja mahdollisesti tarvitaan.

Jokisen mukaan TPS:n taloustilanne on ollut synkkä jo pidemmän aikaa.

– Viisi, kuusi vuotta ollaan tehty todella raskaita tappiota. Se on käännettävä ja saatava tämä toiminta kestäväksi.

Miten toiminta voisi sitten olla kestävämpää ja jopa voitollista?

– Lähdetään ylärivin kautta. Meidän myynnin – lipunmyynti, kumppanimyynti, shopmyynti – kautta se nousu ja tuloksen parannus lähtee. Nyt meidän liikevaihto putosi 20 prosenttia viime vuodesta, lähes puolitoista miljoonaa euroa. Jos oltaisiin päästy samaan kuin viime vuonna, oltaisiin hyvin lähellä nollatulosta tänä vuonna, Jokinen sanoo.

TPS:n lähettämässä tiedotteessa Jokinen kertoi liigayhtiön tuottaneen kahden miljoonan euron tappiot tällä kaudella.

Turkulaisseuran yt-neuvottelut käynnistyvät ensi viikon tiistaina. Niiden arvioidaan kestävän kaksi viikkoa. Neuvottelujen seurauksena on ensisijaisesti tavoitteena lomauttaa työntekijöitä.

Lue myös:

    Uusimmat