TPS käynnistää yt-neuvottelut raskaat tappiot niskassaan: "Meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa"

HC TPS ja sen tytäryhtiö Turku Live käynnistävät yhteistoimintaneuvottelut.

Jääkiekon SM-liigassa pelaava TPS on tehnyt raskaita taloudellisia tappioita, ja koronaviruspandemia on lisännyt taakkaa. TPS:n tiedotteen mukaan edessä voi olla työntekijöiden lomauttamisia ja/tai irtisanomisia tuotannollis-taloudellisilla perusteilla.

– Lähdimme päättyneeseen kauteen jatkamaan tuloksen parantamista muutaman edellisen kauden tapaan, mutta valitettavasti kaudesta tuli kuitenkin sekä urheilullisesti että taloudellisesti raskas, HC TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen taustoittaa.

TPS:n vaikea kausi heijastui myös yleisömääriin. Yleisökeskiarvo oli kuluneella kaudella Turkuhallissa historiallisen alhainen: vain 4 391 ilmoitettua katsojaa ottelua kohden.

– Katsojamäärien romahtaminen johti raskaisiin taloudellisiin tappioihin, noin kahden miljoonan euron verran. Tämä yhdistettynä koronavirusepidemian luomaan epävarmuuteen pakottaa meidät taloudellisiin säästötoimiin, jotta Turussa pelattaisiin Liiga-kiekkoa ensi kaudellakin. Tämä on erittäin kova päätös meille, mutta tässä tilanteessa meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa, Jokinen jatkaa.

TPS:n mukaan menettely koskee yhtiöiden kaikkia toimihenkilöitä pois lukien HC TPS:n urheilutoimi sekä joukkue.

Alustavan arvion mukaan mahdolliset määräaikaiset lomautukset kestäisivät enintään 90 päivää. Jos irtisanomisia jouduttaisiin tekemään, ne voisivat kohdistua HC TPS:ssä ja Turku Livessä yhteensä enintään neljään työntekijään.

Yt-neuvottelut käynnistyvät ensi viikon tiistaina. Niiden arvioidaan kestävän kaksi viikkoa.

Aiemmin SM-liigassa yt-neuvotteluistaan ovat kertoneet Lukko, JYP, KalPa, SaiPa ja Pelicans.

Lue myös:

    Uusimmat