Toyotan WRC-tallin tähtäimessä kaksi suomalaiskuljettajaa – tallipomo Latvala tyrmäsi tuoreimman kuskihuhun

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala haluaa nähdä talvirallin myös tulevaisuudessa Suomessa:"Täällä on aina varmat talviset puitteet" 3:58
Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala haluaa nähdä talvirallin myös tulevaisuudessa Suomessa: "Täällä on aina varmat talviset puitteet"

Toyotan tehdastiimissä saatetaan nähdä kaksi suomalaiskuljettajaa kaudella 2022.

WRC-talleista ainoastaan Hyundai on tehnyt ensimmäiset kiinnityksensä ensi vuodelle. Toyotalla ei ole vielä yhtäkään sopimusta julkistettuna, mutta tallipomo Jari-Matti Latvala on tehnyt selväksi, että tiimi haluaa pitää kiinni nykyisistä kuljettajistaan.

Walesilainen Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä ovat antaneet ymmärtää, että he ovat halukkaita jatkamaan Toyotan kuljettajina. Seitsenkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier aikoo lopettaa täysipäiväisen ralliuransa tämän kauden jälkeen, mutta ranskalainen on kiinnostunut ajamaan valikoituja kisoja Toyotalla vielä ensi vuonna.

Mikäli Ogier ajaa vain osan kauden 2022 kisoista, tarvitaan ranskalaistähden rinnalle toinen kuljettaja, joka ajaa loput kilpailut. Latvalan mukaan Toyotan tähtäimessä on tällä hetkellä kaksi suomalaiskuljettajaa.

– Meidän kannaltamme kiinnostavat kuljettajat ovat Sunisen Teemu ja Esapekka Lappi. He ovat tällä hetkellä vapailla markkinoilla. Toyota haluaa kuljettajan, jolla on kokemusta. Emme voi ottaa ketään sellaista, joka ei ole ajanut WRC-autolla, Latvala kertoi perjantaina alkavan Sardinian MM-rallin aattona.

Paluumuuttaja?

Lappi on kilpaillut aiemminkin Toyotalla, jonka miehistöstä hän lähti kauden 2018 jälkeen. Viime kaudella hän ajoi M-Sportin Fordilla MM-sarjassa, mutta täksi vuodeksi hän jäi ilman WRC-sopimusta. Lappi on antanut tällä kaudella kovat näytöt kahdessa MM-rallissa WRC2-luokassa ja hän aikoo osallistua vielä yksittäisiin kisoihin loppukaudella.

Suninen puolestaan edustaa edelleen M-Sport Fordia, mutta tänä vuonna hän pääsee ajamaan vain puolikkaan kauden WRC-autolla.

– Emme ole varsinaisesti avanneet keskusteluja Lapin tai Sunisen suuntaan. Meidän pitäisi ensin saada selväksi, mitkä kisat Seb haluaa ajaa. Kesän aikana saatamme alkaa keskustella tarkemmin asioista, Latvala valotti.

Loistava kuljettaja, mutta...

Kansainvälinen DirtFish-rallisivusto uutisoi torstaina, että Hyundai-kuljettaja Dani Sordo olisi Lapin ohella yksi suosikeista jakamaan Ogierin kanssa kauden Toyotalla ensi vuonna. Latvala tyrmäsi tuoreimman huhun.

– Sordo on loistava kuljettaja ja hän tuo varmasti pisteitä. Jos hän ajaa vain osan kisoista uudella autolla, hänen pitäisi päästä ajamaan paljon testiä. Se on iso riski hypätä uuteen autoon vähäisellä kokemuksella, Latvala sanoi.

Sordo on jakanut viime vuodet ajovastuuta Hyundain kolmannessa WRC-autossa. Kokenut espanjalaiskuljettaja on tuonut tiimilleen arvokkaita pisteitä ja on osaltaan auttanut Hyundaita voittamaan kaksi edellistä valmistajien mestaruutta.

– Sordo on tosi tyytyväinen tilanteeseensa Hyundailla ja hän tykännyt tuosta konseptista (ajaa puolikkaita kausia). Hän tykkää olla siellä, ja meidän kannaltamme olisi riski, jos hän vaihtaisi toiseen autoon, Latvala paalutti.

Lue myös:

    Uusimmat