Toyota kiinni tuplamestaruudessa – Jari-Matti Latvala nostaa asetelmasta esiin tallin kannalta maukkaan yksityiskohdan

3:55
Jari-Matti Latvala on saanut juhlia tallipäällikkönä jo kahdeksaa osakilpailuvoittoa. Niistä viimeisin tuli lokakuun alussa Jyväskylässä.

Toyota-kuljettajat Sébastien Ogier ja Elfyn Evans taistelevat tulevana viikonloppuna Kataloniassa rallin maailmanmestaruudesta. Molemmilla on tallin siunaus taistella MM-tittelistä täysillä.

Ogierin pistejohto Evansiin nähden on 24 pistettä. Ogier voi varmistaa uransa kahdeksannen maailmanmestaruuden jo nyt, mikäli saavuttaa viikonloppuna kuusi pistettä tallikaveriaan enemmän. Muut ovat tästä taistelusta jo ulkona.

– Meillä Toyotalla ei haluta käyttää mitään tallimääräyksiä. He saavat taistella ihan vapaasti. Itse asiassa uskon, että se ruokkii meitä myös valmistajien puolella, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ruoti.

Lausunnollaan Latvala viittaa siihen, että myös tallien mestaruuskamppailu on menossa vahvasti Toyotalle, jonka etumatka Hyundaihin on muhkeat 61 pistettä.

– He (Ogier ja Evans) ajavat varmasti kovaa, mutta tietävät myös itse, että pisteitä ei ole varaa menettää. Jos jompikumpi ajautuu ongelmiin, se vaikuttaa heti (henkilökohtaisiin) mestaruusmahdollisuuksiin. Siinä mielessä uskon, että tämä auttaa meitä merkkimestaruuspuolella.

– Tilanne on kieltämättä aika optimaalinen. Pitää kuitenkin muistaa, että autot on tuotava maaliin. Vaikka kuljettajat tekisivät oman tehtävänsä, meidän pitää myös tiiminä hoitaa hyvin omat hommat. Ei voi tehdä virheitä, ja meidän pitää varmistaa, että autot toimivat, Latvala summasi.

Toyotan ensimmäinen merkkimestauus sitten vuoden 2018 varmistuu jo nyt, mikäli pistejohto viikonlopun jälkeen on vähintään 52 pistettä. Käytännössä vähempikin todennäköisesti riittää, sillä kauden viimeisessä osakilpailussa Monzassa Toyota saa takuuvarmasti vähintään 10 pistettä, mikäli tallin kaksi kuljettajaa ajavat vain maaliin saakka.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja