Kalle Rovanperä tuskaili Katalonian MM-rallin testierikoiskokeella – "Aika työlästä"

Toyotan Kalle Rovanperä teki täyden päivätyön Katalonian MM-rallin testierikoiskokeella torstaina. Rovanperä tuskasteli autonsa säätöjen kanssa ja oli lopulta reilun neljän kilometrin rykäisyllä kuudenneksi nopein.

Yhteensä neljä testivetoa ajanut Rovanperä hävisi testipätkällä pohja-ajan kirjauttaneelle tallikaverilleen Sebastien Ogierille 1,2 sekuntia.

– Oli kieltämättä aika työläs shakedown. Jouduimme säätämään autoa aika paljon ensimmäisen vedon jälkeen. Siinä oli oma hommansa, Rovanperä summasi Rallit.fille.

– Auto saatiin jonkunlaiseen iskuun, mutta luulen, että kisan aikana on vielä tehtävä pieniä muutoksia.

Rovanperä kisaa Kataloniassa ensimmäistä kertaa urallaan WRC-autolla. Kataloniassa erikoiskokeet ovat hyvin ratamaisia, joten auton säädöt ovat erilaiset kuin kauden muissa asvalttiralleissa.

– Ajan nyt ensimmäistä kertaa tämmöistä leveää asvalttitietä ja pitkää mutkaa tällä autolla. Ei ole helppoa saada säätöjä osumaan kohdilleen, Rovanperä valotti.

– Semmoista se tosin on joka paikassa, kun ajaa ensimmäistä kertaa. Siihen pitää vain sopeutua. Yritetään viikonlopun aikana viimeistellä vielä säädöt ja saada sitä kautta luottoa ajamiseen.

Kuljettajien maailmanmestaruudesta Ogieria vastaan kamppaileva Toyotan walesilaiskuski Elfyn Evans oli shakedownilla toiseksi vauhdikkain taipuen tallikaverinsa pohjille vain kaksi kymmenystä. Hyundain Thierry Neuville, Dani Sordo ja Ott Tänak miehittivät seuraavat sijat.

Katalonian MM-ralli käynnistyy perjantaina, jolloin ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja