Onko kaikki kunnossa, Kalle Rovanperä?

0:47
Katso videolta Kalle Rovanperän raju keskeytys Suomen MM-rallissa.

Toyotan Kalle Rovanperä koki pari viikkoa sitten Suomen MM-rallissa kovia, kun voimakas törmäys hiekkakasaan rikkoi sekä auton että aiheutti kipuja suomalaiskuskin yläselkään.

Rovanperän selkä on saatu kilpailukuntoon ennen perjantaina alkavaa Katalonian MM-rallia.

– Olo on jo aika hyvä. Selkä ei ole vielä sataprosenttisessa kunnossa, koska siellä on tuntemuksia, kun olen kiinni turvavöissä. Mutta sen pitäisi olla kunnossa rallia varten, Rovanperä kuittasi.

– Emme ajaisi täällä, jos minulla olisi riski rikkoa jotain vakavasti.

Torstaiaamun testierikoiskokeella Rovanperä tuskasteli autonsa säätöjen kanssa, mutta rauhallinen suomalaiskuski ei siitä suuremmin paineita ottanut.

– Toivottavasti saadaan kisan aikana säädöt osumaan kohdilleen. Se on tosi tärkeää ja sitä kautta myös tulos tulee tänä viikonloppuna.

Rovanperä tunnetaan myös piinkovana drifting-kuskina, mutta Katalonian asvaltilla taidoista ei ole hyötyä, vaikka erikoiskokeet ovatkin hyvin ratamaisia.

– Ei täällä hirveästi viitsi driftailla. Testipätkällä auto ainakin aliohjasi, mieluummin ottaisin vähän yliohjaavan auton. Kokeillaan saada auto istumaan hyvin käteen, ja ehkä omaa ajotyyliäkin voi vähän muuttaa, Rovanperä mietti.

Katso pääkuvan videolta Kalle Rovanperän raju ulosajo Suomen MM-rallissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja