Toto Wolff linjasi, milloin ensi kauden Mercedes-kuljettajat lyödään lukkoon – neuvottelut Valtteri Bottaksen tulevaisuudesta ovat jo alkamassa

Mercedes aikoo tänä vuonna toimia sopimusasioissa samalla tavalla kuin yleensäkin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Lewis Hamiltonin tuorein jatkosopimus Mercedeksen kanssa saatiin valmiiksi täysin poikkeuksellisesti vasta helmikuussa, mutta tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan tällainen vetkuttelu ei enää toistu.

Wolff kertoi perjantaina, että Mercedes pyrkii vahvistamaan ensi kauden kuljettajakokoonpanonsa kesäkuukausien aikana.

– Emme todella halua odottaa tammikuuhun vahvistaaksemme kokoonpanomme. Yleensä vahvistamme sen jo kesän aikana, ja uskon, että näin käy tänäkin vuonna, Wolff sanoi Bahrainissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Formulapassion-sivuston mukaan.

– Tekemällä tämän päätöksen voimme antaa kuljettajille mielenrauhan, ja näin he voivat keskittyä vain ajamiseen.

Hamilton ja Valtteri Bottas ovat aloittamassa jo viidettä vuotta putkeen tallikaveruksina. Näin pitkään samalla kokoonpanolla on ajanut F1-historian saatossa vain kolme tallia.

Michael Schumacher ja Rubens Barrichello ajoivat Ferrarilla kuuden kauden ajan vuosina 2000–2005. Mika Häkkisen ja David Coulthardin taival McLarenilla kesti niin ikään kuuden kauden ajan vuosina 1996–2001. Sebastian Vettel ja Mark Webber muodostivat Red Bullin kuljettajakaksikon viidellä kaudella putkeen vuosina 2009–2013.

Hamiltonista tulee tällä kaudella eniten kisoja yhdessä ja samassa tallissa ajanut kuljettaja, kun hän ohittaa tilaston piikkipaikalla 180 Ferrari-startilla keikkuvan Schumacherin.

Viimeistä kauttaan kolmivuotisesta Williams-sopimuksestaan aloitteleva George Russell on ollut vahvasti tyrkyllä Mercedekselle, ja halukkaita on varmasti muitakin.

– Toimimme aina Mercedeksen parhaaksi. Emme epäile Hamiltonin tai Bottaksen kykyjä. Olemme uskollisia heille. Keskustelut sopimusten uusimiseen liittyen ovat alkamassa, ja ne eivät jatku tammikuulle 2022 saakka, Wolff sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat