Toto Wolff kuvaa valtavaa muutosta: Mercedes-paikka "upea lahja" Valtteri Bottakselle

Mercedeksen urheilujohtaja Toto Wolff arvioi, että Valtteri Bottaksen viime kaudesta parantuneiden F1-suoritusten takana on selkeä asennemuutos.

Viime kauden loppu oli Bottakselta yhtä tervanjuontia. Kisasta toiseen rämpinyt suomalaiskuski putosi MM-sarjassa lopulta viidenneksi, kun tallikaveri Lewis Hamilton vyöryi vastaansanomattomasti uransa viidenteen maailmanmestaruuteen.

– Hän (Bottas) kärsi paljon viime vuoden lopussa, kun hänen suorituksensa eivät vastanneet odotuksia. Emme kuitenkaan todella antaneet hänelle mahdollisuutta, kun oli selvää, että kaikki paukut piti panna Lewisin taakse maailmanmestaruuden voittamiseksi, Wolff sanoi F1-sarjan verkkosivuilla.

– Se voi laittaa sinut negatiiviseen kierteeseen. Hän on onnistunut toipumaan, Wolff jatkoi.

Taustalla on Wolffinkin arvion mukaan asennemuutos. Tiimipomo uskoo Bottaksen hoksanneen, että hänellä on "upea mahdollisuus" ajaa F1-sarjan parasta autoa Mercedeksellä.

– Se on upea lahja, joka on annettu, mahdollisuus, jonka hän on ansainnut. Hän tuli takaisin sellaisella mentaliteetilla, jossa hän sanoi, että "minun täytyy tehdä parhaani", ja voitte nähdä sen nyt, Wolff kertoi.

Bottas on MM-sarjassa toisena, 62 pisteen päässä tallikaveristaan Hamiltonista.

– Hänen aika-ajosuorituksensa ovat erinomaisia ja hän on parantanut heikkouksiaan Lewisia vastaan. Minusta näemme vahvemman Valtterin kisasta toiseen, Wolff kehui.

Wolff on kertonut, että Mercedes tekee valinnan Hamiltonin ensi kauden tallikaverista Bottaksen ja tallin varakuljettajan Esteban Oconin välillä.

Lue myös:

    Uusimmat