Jacques Villeneuve tulitti suoraa puhetta Valtteri Bottaksen jatkosta: "En koskaan ottaisi sitä riskiä"

Moottoriturpana tunnettu vuoden 1997 F1-maailmanmestari Jacques Villeneuve kehottaa Mercedestä pitämään Valtteri Bottaksen riveissään myös ensi kaudella.

Mercedeksen urheilujohtaja Toto Wolff on linjannut, että valinta Lewis Hamiltonin ensi kauden tallikaverista tehdään Bottaksen ja Mercedeksen varakuljettajan Esteban Oconin välillä. Villeneuven mukaan muutoksiin ei ole tarvetta.

– Miksi tekisitte sen? Totta kai Mercedeksen pitäisi jatkaa Bottaksen kanssa, Villeneuve paalutti GPToday.netin mukaan.

– Kuinka monta kertaa he ovat saavuttaneet ykkös- tai kakkossijan tällä kaudella?

Vastaus: seitsemän kertaa. Bottas on voittanut kaksi kisaa ja sijoittunut viisi kertaa toiseksi, kun kautta on takana 12 kilpailua. MM-sarjassa Bottas on toisena, 62 pistettä Hamiltonin takana.

– Bottas on säännöllisesti nopeampi kuin Hamilton, hän nakuttaa pisteitä. Jos hän olisi joka kisassa puoli sekuntia hitaampi kuin Lewis, kuten viime vuonna, sitten olisi ok, jos hänet korvattaisiin. Mutta niin ei ole, Villeneuve laukoi.

Villeneuve kyseenalaistaa myös ilman kisakuskin paikkaa täksi kaudeksi jääneen Oconin kyvyt. Ranskalainen ajoi kaksi edellistä kautta Force Indialla (nykyinen Racing Point).

– Miksi ottaisitte Oconin? Hän ei ole todistanut kykyjään vielä. En tiedä, miten hyvä hän on, enkä koskaan ottaisi sitä riskiä, Villeneuve naulasi.

Bottas ajaa Mercedeksellä kolmatta kauttaan.

Lue myös:

    Uusimmat