Toteutuuko teillä? Sisustussuunnittelija kertoo etätyöpisteen tärkeimmät ominaisuudet

Sisustussuunnittelija Nina Ahonen kertoo, mitä etätyöpisteessä tulisi huomioida 7:48
Näyttääkö sinunkin työpisteesi tältä? Niina Ahonen kommentoi suomalaisten etätyötiloja sekä antaa vinkin työn ja vapaa-ajan erottamiseen.

Ennätysmäärä suomalaisia tekee töitä kotoa käsin, mikä on johtanut erilaisiin haasteisiin työtilojen järjestämisen kanssa.

Kotitoimistossakin työskentelytilan olisi hyvä olla ergonominen sekä hyvin valaistu.

– Nämä kaksi ovat varmaan tärkeimmät [asiat], sisustussuunnittelija ja stailaaja Niina Ahonen kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Ihmisen tulee jaksaa istua ja seistä työpisteen äärellä koko työpäivän ajan. Pitkäaikainen työ tietokoneen ääressä rasittaa silmiä, mutta rasitusta voi vähentää näytön ja työtason sijoittamisella oikeille etäisyyksille sekä hyvällä valaistuksella.

Ahonen sanoo, että päivänvalo on silmille paras työskentelyvalo. Työpiste onkin hyvä sijoittaa esimerkiksi ikkunan viereen.

Katso videolta, millaisissa tiloissa suomalaiset etätyöntekijät työskentelevät!

Järjestä tavarat

Työpisteellä on tärkeää löytää tarvitsemansa asiat, mutta kodin tavarapaljous voi tehdä tilasta kaoottisen.

Turhien tavaroiden karsinnan lisäksi hyllyjen tai tasojen hankkiminen auttaa pistämään asioita järjestykseen. Tärkeiden tavaroiden säilytykseen sopivat erilaiset mapit sekä laatikot.

Erota työ ja vapaa-aika

Etätöissä työn ja vapaa-ajan erottamisesta on voinut tulla entistä vaikeampaa, kun töitä tehdään esimerkiksi ruokapöydän ääressä tai sohvannurkassa, joissa vietetään aikaa työpäivän jälkeenkin.

Yksi tapa erottaa työ vapaa-ajasta on piilottaa työpiste työpäivän jälkeen. Kun työskentelytarvikkeet ovat poissa silmistä, on ne helpompi pitää myös poissa mielestä.

Kevään trendiväri on keltainen

Lisääntynyt kotona oleskelu on innostanut monet suomalaiset sisustamaan. Ahonen kertoo, että tämän kevään trendivärit ovat keltainen ja kivenharmaa.

Energisoiva ja piristävä keltainen on kuin vastapainoa korona-ajan synkkyydelle. Jos väri tuntuu liian voimakkaalta omaan silmään, voi sitä testata pienimuotoisesti esimerkiksi asettamalla työpöydälle keltaisen kukan.

Etätyöpistettä voi muutenkin muuttaa persoonallisemmaksi ja hyvää mieltä tuovaksi erilaisilla sisutuselementeillä, kuten taululla.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat