Mainos

Tositarina paljastaa: Näin helppo äitejä on arvostella

Eräs äiti kertoo avoimesti kokemuksistaan koskien sitä, miten tuomitseva äitimaailma voi toisinaan olla. Hän kirjoitti listan siitä, mistä muut äidit voisivat häntä syyllistää.

Elizabeth Broadbent on äitinä oppinut yhden asian: jos hän ei tee kaikkea täydellsesti lastensa suhteen, hän on epäonnistunut äitinä.

Netissä Broadbent on törmännyt mielikuviin siitä, että muiden mielestä lapsiaan "väärin" hoitava äiti on kammotus, joka ei ansaitse lapsiaan. Broadbent kirjoitti Scary Mommy sivustolle listan siitä, mistä muut äidit voisivat häntä tuomita.

 • Lasten kasvojen tila: Broadbent unohti pyyhkiä lastensa kasvot, kun perhe suuntasi kauppaan. Tämä saa lapset näyttämään muiden silmissä sottaisilta ja laiminlyödyiltä.
 • Lapsi juoksee kaupan käytäviä edestakaisin: lapset käyttäytyvät ikänsä mukaisesti ja ryntäilevät kaupassa leluhyllylle. Kun kolmevuotias saa kaupassa raivokohtauksen, vanhemmat naiset tuijottavat ja nuoremmat kysyvät Broadbentiltä, kaipaako hän apua lastensa hallitsemisessa.  
 • Äiti huutaa, koska lapsi juoksee kaupan käytäviä edestakaisin: Broadbentin pojat tutkivat hyllyjä kaupassa, jahtaavat toisiaan ja vaativat visiittiä leluhyllylle 50 kertaa peräkkäin. Kun äidin hermot sitten menevät, muut ajattelevat ”jos tuokin vain puhuisi lastensa kanssa kauniisti, he kyllä käyttäytyisivät”.
 • Lapsi menee vessaan ilman aikuista saattajaa: Broadbentin seitsemänvuotias poika osaa valvoa viisivuotiasta veljeään vessareissulla. Silti Broadbent on kuullut hyväntekeväisyyskirpputorilla kuulutuksen, joka muistuttaa, että vanhempien tulee pitää lapset aina lähellään.
 • Lapset ovat yksin autossa kahden minuutin ajan: äiti kipaisee maksamassa bensat. Toiminta vie 90 sekuntia, mutta vaikka auto olisi varjossa, sammutettuna, lukittuna ja Broadbent voisi keskustella lasten kanssa avoimen ikkunan kautta koko toimituksen ajan, hän pelkää, että joku soittaa poliisin.  
 • Lapsilla on vääränlaiset vaatteet: kun pojalla on puhvihihainen paita, ihmiset tuomitsevat ja olettavat, että äiti antaa lastensa pukea huolimattomasti ylleen mitä lystäävät. Kysehän ei suinkaan voi olla siitä, että lapsi pitää paidasta.
 • Kolmevuotiaan kasvoissa on mustelmia: lapsi ovi kaatua, pudota trampoliinilta ja saada haavan huuleensa. Pojat kaipaavat vammojensa hoidoksi vain laastaria, mutta lapsen kasvot ovat vahingon pienuudesta huolimatta useiden mustelmien ja naarmujen peitossa.
 • Lapset söivät asiaa X aamupalaksi ja asiaa Y lounaaksi: lasten likaiset kasvot voivat olla maapähkinävoin, vaahterasiirapin tai ketsupin peitossa, ja sekös muita äitejä kauhistuttaa!
 • Lapsi pissaa ulkona: Broadbent huomauttaa, että jos kolmevuotiaan on pästävä vessaan juuri nyt, hänen on todella päästävä sinne juuri nyt – tai hän pissaa alleen. Jos vessaa ei ole, puiston puu saa kelvata.

Broadbent on aiemmin jakanut mielipiteitä kirjoituksillaan siitä, miten hän ei käy puistossa leikkiäkseen lapsensa kanssa, ja miten hän ei salli yökyläilyä perheessään.


***

0:55

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja