Tosi-tv:tä ja hiphopia – tangofinalistilla yllättävä musiikkitausta

Tangokuningasfinalisti Benjamin Enroth on ehtinyt kokeilla siipiään toisaalla musiikkimaailmassa ennen Tangomarkkinoita.

Seinäjoen Tangomarkkinoilla tangokuninkaan kruunusta kisaava Benjamin Enroth, 25, on ehtinyt kokeilla tangolaulajalle poikkeukselliselta vaikuttavia musiikkityylejä.

Enroth oli mukana tamperelaisessa StereoTyypit-nimisessä hiphop-yhtyeessä. Kokoonpano on ollut aktiivinen viimeksi noin neljä vuotta sitten.

– Tamperelaisen kolmikon tarjoamaa valtavirrasta poikkeavaa hiphop- ja r&b-musiikkia, StereoTyyppien Mikseri-sivulla kuvaillaan.

StereoTyyppien jäseniksi mainitaan JoniPonteva, Justin Sane ja Benjamin.

Kokeilua kykyjenetsintäohjelmissa

Benjamin Enroth osallistui vuonna 2011 musiikkikilpailu Idolsiin. Tuolloin 21-vuotiaan miehen taival kisassa katkesi teatteriviikonloppuun.

Enroth esitti teatteriviikonloppuna Neon 2 -yhtyeen herkän slovarin Ei yksinäinen unta saa.

– En tiedä mikä meni pieleen. Laulaessa tuntui vain, että happi loppuu kesken. Ehkä lähdin laulamaan liian matalalta enkä vain saanut kappaleesta enää kiinni, Enroth kommentoi tuolloin kisasta putoamistaan.

Benjamin Enroth Tampereen Idols-koelauluissa.
Benjamin Enroth osallistui Idolsiin vuonna 2011. Photographer: MTV3..
Benjamin Enroth
Lauantaina Enroth kisailee tangokuninkaan tittelistä. Photographer: Jukka Töyli.

Idols ei ole Enrothin ainoa kosketus tosi-tv-maailmaan. Vuonna 2009 mies eteni X Factor -ohjelman pudotusleireille.

– Tässä kävi samalla tavalla kuin X Factorissakin. Kyllä mä nyt olen päättänyt pitäytyä vain iskelmäpuolessa. Se on selkeästi vahvuuteni. Lähdin Idolsiin vain kokeilemaan, kuinka rahkeet riittäisivät tässä kisassa, Benjamin Enroth sanoi vuonna 2011.

Enroth on laulanut myös isänsä Pepe Enrothin yhtyeessä toisena solistina. Nyt Benjamin Enroth on mukana kilpailemassa tangokuninkaan kruunusta.

Lue myös:

    Uusimmat