Mainos

Törkeästä huumerikoksesta tuomittu Cannonball MC-jäsen kokoomuksen kuntavaalilistalla

Seinäjoen kokoomuksella on kunnallisvaaleissa ehdokkaana moottoripyöräkerho Cannonball MC:n jäsen Voitto Välimäki, joka on tuomittu useista rikoksista. Titteleikseen hän ilmoittaa kauppateknikon ja ravivalmentajan.

Voitto Välimäki toimii vanhastaan Seinäjoen seurakunnan kirkkovaltuustossa, jonne hän nousi sitoutumattomana ehdokkaana kokoomuksen listalta.

Osa miehen tuomioista on vuosien takaa, sillä tämä sai vuonna 2000 käräjäoikeudessa yli neljän vuoden tuomion törkeästä huumausainerikoksesta. Tämän jälkeen käräjäoikeus tuomitsi hänet useista rikoksista, kuten tuottamuksellisesta kätkemisrikoksesta ja huumausainerikoksesta. Näiden tuomioiden mahdollisista hovioikeustuomioista ei jutun julkaisuhetkellä oltu vielä saatu tietoja. Vuonna 2015 Välimäki tuomittiin käräjäoikeudessa vapaudenriistosta.

Mies ei ole peitellyt osallistumistaan Cannonball MC:n toimintaan, vaan esiintyy sosiaalisessa mediassa usein kuvissa järjestön tiloissa sen liivit yllään.

Kunnallisjärjestö yllättyi toistamiseen

Kokoomuksen Seinäjoen kunnallisjärjestön vaalipäällikkö Jesse Luhtala kertoo, että vaaliorganisaatiossa keskustellaan, aiheuttaako tapaus toimenpiteitä. Hänen mukaansa ehdokkaat kertovat vaaliorganisaatiolle taustastaan, mutta kaikki ei ehdokasasettelussa käy ilmi.

– Tehdään tätä pienellä talkooporukalla, joten ei voida niin järjestelmällisesti selvittää taustoja. Varsinkin viimehetkillä tulee paljon ehdokkaita, hän kertoo.

Hän kertoo, ettei ole kuullut ehdokkaan taustoista aiemmin, vaikka tämän taustasta on kirjoitettu myös mediassa. Viimeksi kunnallisjärjestö yllättyi tiettävästi Välimäen taustasta vuonna 2014 seurakuntavaalien yhteydessä. Luhtalan mukaan syynä on, että organisaation ja porukan muuttuessa tiedot eivät ole liikkuneet.

Välimäen toiminnassa ei kirkkovaltuuston toiminnan osalta ei ole Luhtalan mukaan tullut ilmi mitään moitittavaa.

– Viesti muiltakin puolueilta on ollut, että hän on toiminut siellä asianmukaisesti ja käyttänyt puheenvuoroja. Ei mitään ongelmia.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.