Konkarin 30-vuotinen unelma toteutui – ToPo on Suomen mestari

Helsinkiläinen Torpan Pojat otti ylivoimaisesti seurahistoriansa ensimmäisen naisten Korisliigan mestaruuden, kun se vei finaalisarjan Kotkan Peli-Karhuja vastaan puhtaasti 3–0-voitoin. ToPo voitti tiistaina Helsingissä ratkaisupelin pistein 92–85.

ToPo pääsi nyt kuittaamaan viisi edellistä mestaruutta voittaneelle PeKalle viime vuoden finaalisarjan 0–3-tappionsa.

Kolmas finaali oli edellisiä tasaisempi, vaikka ToPo otti pelin haltuun 19–2-startilla. Kotijohto pysyi suurimmaksi osaksi kymmenen pisteen tuntumassa, mutta PeKa käväisi viimeisellä neljänneksellä neljän pisteen päässä.

ToPo vei mestaruuden historiallisen ylivoimaisesti, kun se voitti kolme loppuottelua yhteensä 75 pisteen erolla. Hämmästyttävin tilastorivi löytyi levypalloista, jotka ToPo rohmusi kolmessa pelissä peräti 167–75.

Pikku-Tarun unelmasta totta

Suomalaiskoripalloilijoista pisimmän ulkomaan uran pelannut Taru Tuukkanen pääsi nyt juhlimaan SM-kultaa ensi kertaa kasvattiseurassaan. Ensimmäinen kulta tuli seitsemän vuotta sitten Hyvinkään Pontevassa, ja himmeämpiä SM-mitaleita on kertynyt jo kahdeksan.

– Tyttöpelaajana tavoitteeni ei ollut ammattilaisura, vaan se, että pääsisin ToPon naisiin, joka tuolloin pelasi kakkosdivisioonassa. Kun "Pere" (Kari-Pekka) Klinga leikkasi aikoinaan korisukkaa ToPon miesten mestaruuden merkiksi, on pikku-Tarun unelma mestaruudesta ToPossa elänyt siitä lähtien 30 vuotta, muisteli Tuukkanen, jonka mukaan ToPolla oli tähän kauteen vain yksi fokus.

– Nämä finaalit olivat meidän ainoa tavoitteemme viime keväästä lähtien. Millään muulla ei ollut väliä. Joukkuekin pysyi käytännössä samana, totesi 46-vuotias Tuukkanen, joka ei ole vielä päättänyt uransa jatkosta.

– Tätä on kysytty viimeiset 15 vuotta. Roihu ei ole vielä sammunut, mutta en ole tehnyt vielä päätöstä.

Tuukkanen lukeutui tälläkin kaudella liigan tehokkaimpiin pelaajiin pisteissä, levypalloissa ja syötöissä. Finaalisarjassa hän pohjusti ToPon mestaruutta 18 pisteen keskiarvolla. Ratkaisupelissä Tuukkanen kunnostautui triplatuplalla eli 13 pisteellä, 13 levypallolla ja 14 syötöllä.

Lue myös:

    Uusimmat