Top Gear -kasvo Sabine Schmitz on kuollut

Autourheilija ja suosittu tv-tähti Sabine Schmitz on kuollut. Suru-uutisesta kertoo muun muassa saksalainen moottoriurheilurata Nürburgring tiedotteessaan.

Saksalainen Schmitz menehtyi syöpään keskiviikkona 51 vuoden iässä. 

Schmitz muistetaan auto-urheilijana etenkin Nürburgringiltä. Hänen vanhempansa omistivat Hotel am Tiergarten -hotellin radan välittömässä läheisyydessä, ja Schmitz kilpaili radalla paljon. Schmitz voitti Nürburgringin 24 tunnin ajon vuosina 1996 ja 1997 BMW M3:lla. Lisäksi Schmitz jäi mieliin Nürburgringillä asiakkaiden kuljettamisesta ratataksilla.

Schmitzistä käytettiin yleisesti lempinimiä "Nürburgringin kuningatar" ja "Maailman nopein taksikuski".

Tv-tähtenä Schmitz keräsi mainetta juonnettuaan supersuosittua Top Gear -autourheiluohjelmaa. Hän oli ohjelmassa mukana vielä viime vuonna.

Schmitz kertoi viime heinäkuussa sairastaneensa syöpää vuodesta 2017. Hän kertoi, että oli voinut jo paremmin, mutta syöpä oli iskenyt jälleen rankasti ja Schmitz joutui uudelleen hoitoihin.

Schmitz päätti tiedotteensa sanoihin "nähdään radoilla". Niille Schmitz ei enää kuitenkaan sittemmin pystynyt palaamaan.

– Nürburgring on menettänyt kuuluisimman naiskuskinsa. Sabine Schmitz menehtyi aivan liian aikaisin pitkän sairauden jälkeen. Kaipaamme häntä ja hänen iloista persoonaansa, Nürburgringin sosiaalisessa median julkaisussa kuvailtiin.

Lue myös:

    Uusimmat