Tommi Evilältä hurja arvio Reetta Hurskeen juoksun jälkeen

Reetta Hurske aitoi toiseksi Slovakiassa 1:43
Katso Reetta Hurskeen tuore juoksu tästä.

Reetta Hurske sijoittui toiseksi 100 metrin aidoissa Slovakian Banská Bystricassa hopeatason kilpailussa ajalla 12,89. MTV Urheilun asiantuntija Tommi Evilä esitti Hurskeen suorituksen jälkeen rohkaisevan arvion.

Yhdysvaltain Amber Hughes voitti lievään vastatuuleen juostun kilpailun ajalla 12,69. Toiseksi sijoittunut Hurske kertoi, että hänellä oli "verkasta asti vähän tahmeaa".

– Ei ollut kauhean lämmin, olisiko ollut joku 16 astetta. Ajattelin, että valitsen nämä kauden ensimmäiset kisat niin, että on lämmin, mutta se meni mönkään. Nytkin päivällä satoi koko ajan ja oli aika kostea ilma, Hurske kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Hän oli avannut ulkoratakauden vajaa viikko sitten ajalla 12,85 Puolan Chorzówissa. 

– Juoksussa ei ollut niin herkkä jalka kuin ensimmäisessä kilpailussa. Tuli matkan varrella jonkun verran nukahduksia, joku aita meni korkealta ja sellaista, mutta olen ihan tyytyväinen, Hurske virkkoi.

"Ehdottomasti heti 12,7-alkuisissa"

Asiantuntija Evilä huomioi, ettei Hurske päässyt aivan Hughesin imuun.

– Pientä vastatuulta oli nyt, se miinus puoli metriä. Sellaista helteistä, mitä Suomessa on, ei nähty tässä kohtaa, Evilä kävi läpi ja iski väkevän arvion:

– Tuohon pikkuisen tuulta taakse, metrin verran, ja lämpöä, niin kyllä siellä ollaan ehdottomasti heti 12,7-alkuisissa (ajoissa).

– Siinä mielessä hyvä, tasainen juoksu.

Katso Hurskeen juoksu ylälaidan videolta.

Hurskeen viimevuotinen Suomen ennätys on 12,70. Lotta Harala aitoi kauden avauksessaan Espoossa peräti 12,64, mutta tilastokelpoinen tulos ei ollut aavistuksen liian kovan myötätuulen (2,2 m/s) myötä.

Eveliina Määttänen urakoi

Banská Bystricassa kilpaili suomalaisista myös Eveliina Määttänen, joka urakoi kaksi lajia.

Hän juoksi ensin alkuillasta voittoon 400 metrillä ajalla 54,34. Pari tuntia myöhemmin Määttänen sijoittui tasokkaassa 800 metrin kilpailussa viidenneksi ajalla 2.01,27.

– 400 metrin kisan takia jalat näyttivät olevan aika raskaat, ja se tuntui juoksussa. Uskon, että tämä nelosen ja kasin tupla oli hyvä treeniveto ensi viikon Tukholman Timattiliigan kilpailuun. Seuraavat päivät tuntuvat varmaan raskailta, mutta palautuminen toimii viikon päähän, Määttäsen valmentaja Jan Petrač tuumi.

800 metrin voittoon Banská Bystricassa juoksi Slovakian Gabriela Gajanová ajalla 1.59,57. 

Määttänen juoksi viime lauantaina Puolan Chorzówissa 800 metrin ennätyksensä 1.59,74. 400 metriä hän on juossut vuonna 2022 parhaimmillaan aikaan 54,18.

Lue myös:

    Uusimmat