Lotta Harala pelästytti – kertoo nyt nilkan kunnon

Pika-aituri Lotta Harala säikäytti monet, kun hän vaikutti satuttaneen nilkkaansa Lahden Motonet GP:ssä. Kisan jälkeen kuultiin huojentavat uutiset.

– Se vähän kramppasi siinä telineissä. Ja sitten kun lähdin, nilkka oli ojennettuna ja pohje vähän kramppasi. Ei sattunut mitään, mutta oli onni onnettomuuessa, että en juossut finaalissa ensimmäistä askelta enempää, Harala kertoo.

Vamma ei kuitenkaan vaikuta vakavalta, eikä aituri itse ole huolissaan, että tulevat kilpailut olisivat vaarassa.

– Ei missään nimessä. On vain selkeä oire siitä, että on kuormitusta, enkä ole ihan palautunut ja kroppa on kovilla. Mä olen aika kramppiherkkä, ne on mulle ihan tuttuja. Ei pelästytä missään nimessä.

Harala otti varaslähdön 100 metrin aitajuoksun finaalissa, eikä juossut tänään kuin alkueräjuoksun, joka kulki komeasti aikaan 12,98.

– Siihen nähden kuinka paljon on kuormaa alla, ja tulokset on tuollaisia mitä perusjuoksulla alkuerissä, niin ihan ok, Harala sanoo.

Aika tiukka ollut tämä kisarupeama. En ole laskenut kuinka moneen päivään, mutta tiiviisti neljä kisaa, ja kaikissa muissa paitsi yhdessä kaksi juoksua. Tämä oli vähän treenin kannalta, että ylipäätään tultiin tänne (kisoihin), että harjoitellaan nopeaa palautumista.

Harala juoksi noin pari viikkoa sitten Espoossa hurjan ajan 12,64, mutta juoksussa oli hieman liikaa myötätuulta. Tampereen Pyrinnön juoksija uskoo, että samanlaiseen suoritukseen on mahdollisuudet noin kahden viikon päästä alkavissa Rooman EM-kisoissa.

Ehdottomasti. Ei siitä taida kahtakaan viikkoa olla. Ei se kunto niin nopeasti laske. Se ei ollut mikään piikkijuoksu, samanlaisia on tullut useastikin leirillä. 

Ennen EM-kisoja ei ole enää vuorossa kilpailuja, vaan nyt on tarkoitus virittää nainen huippukuntoon.

– Nyt ensin palautellaan ja otetaan pari päivää tosi iisiä. Selkeät kuviot, millä treenillä minut saadaan siihen parhaaseen formuun.

– Ei kisoja. Yksittäisiä täsmätreenejä ja niitäkin aika vähän. Tosi innolla lähden valmistautumaan Roomaan, Harala sanoo hymyillen.

Lue myös:

    Uusimmat