Perinteisen pääsiäislampaan sijaan juhlapöytään voi pyhiksi valmistaa herkullista makkaraa, vinkkaa keittiömestari Tomi Björck.
Jos pääsiäispöytään haluaa hieman uudenlaista twistiä, kannattaa keittiömestari Tomi Björckin mukaan harkita perinteisen lammaspaistin sijaan esimerkiksi lammasmakkaraa.
– Lammasmakkara voisi olla hyvä vaihtoehto perinteiselle pääsiäislampaalle. Makkaran tekeminen on kivaa puuhaa ja siinä on pääsiäisen pyhille vähän tekemistä. Itse tehty Merguez-makkara on todella hyvää. Makkaraan tulee tuoreyrttejä ja kuivia mausteita mukaan.
Merguez-makkara on voimakkaasti maustettu pohjoisafrikkalainen herkku, joka valmistetaan perinteisesti jauhetusta lampaan-, vuohen- tai naudanlihasta.
Katso videolta Tomi Björckin vinkit Merguez-makkaran ja lisukkeiden valmistamiseen:
Sumo video id
Petra Kiiski, petra.kiiski@mtv.fi