Tomi Björck neuvoo: Unohda perinteinen pääsiäislammas – tee sen sijaan tätä!

Julkaistu 17.04.2014 09:09(Päivitetty 17.04.2014 10:05)

Perinteisen pääsiäislampaan sijaan juhlapöytään voi pyhiksi valmistaa herkullista makkaraa, vinkkaa keittiömestari Tomi Björck.

Jos pääsiäispöytään haluaa hieman uudenlaista twistiä, kannattaa keittiömestari Tomi Björckin mukaan harkita perinteisen lammaspaistin sijaan esimerkiksi lammasmakkaraa.

– Lammasmakkara voisi olla hyvä vaihtoehto perinteiselle pääsiäislampaalle. Makkaran tekeminen on kivaa puuhaa ja siinä on pääsiäisen pyhille vähän tekemistä. Itse tehty Merguez-makkara on todella hyvää. Makkaraan tulee tuoreyrttejä ja kuivia mausteita mukaan.

Merguez-makkara on voimakkaasti maustettu pohjoisafrikkalainen herkku, joka valmistetaan perinteisesti jauhetusta lampaan-, vuohen- tai naudanlihasta.

Katso videolta Tomi Björckin vinkit Merguez-makkaran ja lisukkeiden valmistamiseen:

Sumo video id

Petra Kiiski, petra.kiiski@mtv.fi

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle