Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillimakkara, jota personal trainer Jari Sorsa suosittelee: "Terveellisempi"

7:49imgNappaa videolta personal trainer Jari Sorsan vinkit terveellisempiin grilliruokiin. Linkki resepteihin jutun lopussa!
Julkaistu 26.05.2025 17:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Grilliruoka voi olla myös hieman kevyempää, muistuttaa personal trainer Jari Sorsa.

Grillaaminen kuuluu olennaisena osana suomalaisten kesään. Kuten aiemmin olemme kertoneet, ylivoimaisesti suosituin grilliherkku on grillimakkara. Makkaran lisäksi suomalaiset grillaavat muun muassa kanaa, muita lihoja sekä halloumia. 

Personal trainer Jari Sorsa jakoi viikonloppuna Huomenta Suomessa vinkkejään kevyempiin grilliruokiin.

– Yleensä ajatellaan, että terveellinen ruoka on pupunruokaa. Mutta proteiinilähteitä on niin paljon. Sen ei tarvitse olla sitä vehnämakkaraa, Sorsa totesi.

Lue myös: "Monen mielestä maukkain lohikala" – oletko testannut?

Mitä makkaraa personal trainer suosittelisi?

Rasvaa tirisevän makkaran grillaaminen silloin tällöin ei koidu terveellisen ruokavalion tuhoksi, mutta Sorsa suosittelee kuitenkin testaamaan hieman kevyempää vaihtoehtoa. 

– Tässä on kanamakkara, jossa lihan osuusmäärä on 89 prosenttia. Todella lihaisa, terveellisempi, vähemmän rasvaa ja paljon proteiinia, Sorsa esitteli lähetyksessä. 

Myös kasvisruokailijoille löytyy makkarahyllyiltä vaihtoehtoja. Sorsa nosti esimerkiksi herneproteiinista valmistetut makkarat.

Sorsa jakoi myös ohjeet terveellisempiin grillilisukkeisiin.

Nappaa ohjeet:

Kevyt ja helppo perunasalaatti

Kevyemmät grilliherkut: Kvinoasalaatti

Lue myös: Grillimakkaralla on nyt yksi selvä haastaja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus