Tomaatti-soijakastike pastalle, nopea kalaruoka yhdelle 18.10.1999

toim. Kati Nappa
Helsingissä pidetään valtakunnalliset ravitsemuspäivät 18.-19.10. aiheena nuoret ja ruoka. HYKS:n psykiatrisen poliklinikan ravitsemusterapeutti Riikka Viljanen on aamulla keskustelemassa nuorten syömishäiriöistä

Tomaatti-soijakastike pastalle (4:lle)


1-2 dl soijarouhetta
2-4 dl vettä liotukseen
1 tlk valmista ateriakastiketta
(tomaatti)
1 pss pakastevihanneksia yrttejä, pippuria
300-400 g pastaa
Liota soijarouhetta 15-30 min. vedessä tai käytä sellaisenaan ja lisää kastikkeeseen vettä. Soijarouheen asemesta voit käyttää kastikkeeseen esim. ruskistettua jauhelihaa. Kaada ateriakastike paistokasariin, lisää liotettu soijarouhe ja pakastevihannekset ja anna hautua kymmenisen minuuttia. Mausta tarvittaessa. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kastike pastan joukkoon ja tarjoa välittömästi.

Nopea kalaruoka yhdelle


1 (n.150 g) kuha- tai siikafilee
4-5 rkl valmista
sweet&sour kastikeainesta

Nosta kalafilee mikronkestävälle lautaselle ja levitä kastike päälle. Kypsennä 3-5 min. Tai nosta kalafilee pienelle paistinpannulle, kaada kastike päälle ja kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla n. 5 min. Tarjoa lisäkkeeksi riisiä, pastaa tai perunoita.

Lue myös:

    Uusimmat