Tom pyysi jotain epätavallista tulevalta vuokraisännältään – menettikin asunnon

Tom halusi vakuutuksia siitä, että hänen vuokranantajansa on "hyvä tyyppi". Suositusten saamisen sijaan hän menetti jo nappaamansa vuokra-asunnon. 

Australialaiskoomikko Tom Cashman oli jo napannut itselleen vuokra-asunnon, mutta menetti sen kysymystensä vuoksi. Tom pyysi välittäjältä suosituksia vuokraisännästä, sillä hän itsekin oli joutunut antamaan suosituksia itsestään vuokralaisena, kertoo Mirror.

Tom pyysi suosituksia vuokranantajasta

Tom oli käynyt katsomassa asuntoa, jota piti kelvollisena. Hänen hakemuksensa asuntoon oli jo hyväksytty. Tom kuitenkin kertoi välittäjälle haluavansa kuitenkin nähdä vielä muutaman muun vaihtoehdon. Samassa viestissä mies päätti pyytää suosituksia vuokranantajasta.

– Oletko hyvä tyyppi? Korjaatko asioita, vastaatko viesteihini vai jätätkö minut vain huomiotta, mies selitti motiivejaan TikTokissa.

Mies kertoi itse joutuneensa toimittamaan kolme suositusta vuokratakseen asunnon.

"Valitettavasti omistaja ei tarjoa suosituksia..."

Välittäjä ei aluksi edes vastannut Tomin viestiin; sitten hän kertoi, ettei "ymmärrä kysymystä". Tom selitti haluavansa suosituksia aiemmilta vuokralaisilta.

– Valitettavasti omistaja ei tarjoa suosituksia, koska ei ole yhteyksissä aiempaan vuokralaiseen, välittäjä totesi.

Tom kertoo vastanneensa ihmetellen, eikö yhtäkään vuokralaista löytyisi tarjoamaan positiivista arviota vuokranantajasta.

– Omistaja ei tahdo ottaa yhteyttä aiempiin vuokralaisiinsa, eikä se ole vaatimus. Onnea asunnon etsintään, välittäjä ilmoitti.

Tom jakoi viestikeskustelunsa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Tom sai samalla hetkellä sähköpostin siitä, että hänen aiemmin jo hyväksytty hakemuksensa olikin hylätty, koska Tom "oli pyytänyt sitä".

– En pyytänyt, että hakemukseni vedetään pois, Tom ihmetteli.

Mies päätti pahoitella hieman kieli poskessa lähetettyä kysymystään, jota ei kuitenkaan pitänyt kohtuuttomana. Välittäjä ilmoitti, että vuokranantaja haluaa "suosia pitkäaikaista vuokrausta".

– Kiinnostavaa kyllä, tämä ei ollut ongelma, kun hakemukseni aiemmin hyväksyttiin, Tom pohtii.

Moni tuki Tomin ideaa: "Olisinpa voinut kertoa seuraaville vuokralaisille"

Videon katsojakunta piti vuokranantajan reaktiota huolestuttavana, ja suositusten kysymistä erinomaisena ideana.

– Tietääkseni tätä kutsutaan tilanteeksi, jossa selvisit säikähdyksellä, yksi kommentoija pohtii. 

– Entinen vuokranantajani sanoi "en käytä rahaa korjatakseni asioita talossa, jossa en itse asu", olisinpa voinut kertoa seuraaville vuokralaisille siitä, toinen kommentoija muistelee.

– Luoja, jos olisin voinut saada kuvauksen vuokranantajastani nykyisestä paikastani, en todellakaan olisi muuttanut tänne, kolmas sanoo. 

Oli kokenut aiemmin vaikeuksia vuokranantaijien kanssa

Tom keräsi kertomuksellaan miljoonia katsojia, tarina levisi medioihin ja häntä myös haastateltiin radioon. Sydneyssä asuva Tom kertoi haastattelussa, että hänellä on ankeita kokemuksia vuokranantajista.

– Minulta on esimerkiksi veloitettu sata dollaria tuholaisinfestaatiosta. Pyysin todisteita, ja meille lähetettiin kuva neljästä muurahaisesta keittiömme penkillä. Sanoisin, että "infestaatio" on enemmän kuin neljä, Tom kuvailee kokemaansa.

Mies myönsi kirjoittaneensa osan viesteistään hieman kieli poskessa, mutta halunneensa silti pyytää vuokranantajalta samoja "takuita" kuin vuokralaisilta vaaditaan. 

Ohjelmassa myös kiinteistöjärjestön edustaja totesi suositusten kysymisen olevan kohtuullista, mutta kenties hieman epätavallista. Tom toivoo, että useampi pyytäisi suosituksia, jotta niiden kysymisestä tulisi normaali asia asunnonhakuprosessissa.

Katso myös: Jeff löysi oman kotinsa Airbnb:stä – varoittaa nyt muita lomahuijauksesta:

Jeff löysi oman kotinsa Airbnb:stä – varoittaa nyt muita lomahuijauksesta 2:18

Lue myös:

    Uusimmat