Painajaismainen vuokralainen jätti asunnon käsittämättömän kammottavaan kuntoon: "Kuinka ihminen voi elää näin"

Järkyttynyt vuokraisäntä kuvasi videolle, millaiseen kuntoon vuokralainen oli asunnon jättänyt.

Manchesterilainen vuokraisäntä Danny Hernon, 54, joutui kammottavaan tilanteeseen tarkastaessaan erään vuokraamansa asunnon kuntoa vuokralaisen muutettua pois. Tilanteesta uutisoivat useat brittimediat, esimerkiksi Metro.

Ulko-ovella Dannyä olivat tervehtineet valtavat jätevuoret ja sanoinkuvaamattoman paha haju. Mies oli joutunut kirjaimellisesti kaivamaan tiensä sisälle asuntoon.

– Kaikki oli vain liimautunut yhteen, kissanhiekkaa, koiranruokaa ja kaikkea muuta. Se oli järkyttävää ja haju oli sanoinkuvaamatonta, Danny kertoo.

Vuokravakuus ei kata korjauksia

Entinen vuokralainen oli kertonut, että suostuu luopumaan 500 punnan eli vajaan 600 euron vuokravakuudesta, jonka vuokraisäntä voisi käyttää asunnon siivoamiseen. Lopullinen summa tulee kuitenkin alustavan arvion mukaan olemaan lähempänä 15 000 puntaa. Euroiksi muutettuna hinta hipoo lähempänä 18 000 euroa.

– Korjaukset tulevat maksamaan meille noin 15 000 puntaa. Ei sellaisia summia saa asuntoa vuokraamalla. Jos kaikki vuokralaiset tekisivät näin, menisin konkurssiin, Danny sanoo.

– Hän sanoi, että voisin pitää 500 punnan vuokravakuuden, mutta pelkkä roskalavojen hankkiminen paikalle maksoi 1400 puntaa, Danny kertoo.

Tähän mennessä Danny on yrityskumppaninsa kanssa viettänyt viisi vuorokautta raivaten roskaa pois asunnosta. He ovat täyttäneet asunnosta raivatulla jätteellä jo viisi roskalavallista.

– Mitä ikinä tämä maksaakaan, se täytyy hakea lakiteitse. Tiedän, ettei vuokralaisellani ole sellaisia rahoja, mutta ethän sinä voi jättää vuokraisäntää tällaiseen tilanteeseen, Danny toteaa.

Vuosia törkyjen keskellä

Vuokralainen oli todennäköisesti elänyt kattoon asti ulottuvan saastan keskellä vuosien ajan. Hän oli asunut asunnossa 18 vuotta. Kyseisen naisen miesystävä ja lapsi olivat myös toisinaan viettäneet aikaa asunnossa.

– Kävellessäni keittiössä kuulin jokaisella askeleella astuvani käytetyn muovijätteen päälle, Danny kertoo.

Kylpyhuoneessa vuokraisäntää odotti järkyttävä haju ja sotku. Ilmeisesti vessa oli jo kauan sitten mennyt tukkoon, mutta pyttyä oli silti käytetty. Sen johdosta kylpyhuoneen lattia oli peittynyt ulosteeseen ja käytettyihin vessapapereihin.

– En voi käsittää, kuinka ihminen voi elää näin. Sen on täytynyt jatkua jo vuosien ajan, ei se muuten olisi tähän kuntoon mennyt, Danny pohtii.

Asunnon seinät olivat mustan homeen peitossa ja hämähäkin verkot roikkuivat katosta.

– Jokainen huone oli kuin verilöylyn jäljiltä, Danny päivittelee.

Danny kertoo, että hänellä oli kestänyt kuukausi vuokralaisen muuton jälkeen saada käsiinsä asunnon avaimet.

– Hän pidätteli kuukauden verran avaimia ja keksi kaikenlaisia tekosyitä olla antamatta niitä, vaikka vuokrasuhde oli jo päättynyt.

Yrittää ymmärtää vuokralaisen syitä

Dannyn täytyi myös raivata lisää roskaa päästäkseen asunnon takaovelle.

– Jos hän on oikeasti elänyt täällä viime kuuhun asti, niin on selvää, ettei kaikki ole ihan kunnossa. Mikä ikinä hänen syynsä onkaan, ei kodin silti olisi pitänyt ajautua tähän kuntoon. Se on iljettävää, Danny toteaa.

Danny ja asunnon toinen omistaja raportoivat vuokralaisesta viranomaisille toiveenaan saada edes jotain kompensaatiota tuhon korjaamiseen. Asunto oli ollut tarkoitus pistää myyntiin, mutta nyt myyntiä on pakko lykätä kaaoksen selvittelyn vuoksi. Kylpyhuoneen kalusteet on vaihdettava ja keittiö täytyy remontoida uusiksi.

Tavoitteena on, että kaikki irti lähtevä saataisiin putsattua jouluun mennessä. Kunnostuksen jälkeen asunto laitetaan markkinoille – toivottavasti ensi vuoden alussa.

Lähteet: Kameraone ja Metro.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat