Tom Hanks: Lihominen rooleja varten vaikutti sairastumiseen

Diagnoosin vakavasta sairaudesta saanut näyttelijä Tom Hanks avautuu ammatin rankoista varjopuolista.

Amerikkalaisnäyttelijä Tom Hanks kertoi aiemmin viikolla Late Night with David Letterman -keskusteluohjelmassa sairastuneensa kakkostyypin diabetekseen. Lääkäri oli ehdottanut Hanksille laihduttamista takaisin yläkouluikäiseen painoonsa, jotta diabetes paranisi. Hanks kuitenkin kertoi valinneensa mieluummin diabeteksen kuin rajun laihduttamisen.

57-vuotias näyttelijä edusti Lontoon filmifestivaaleilla keskiviikkona ja puhui tuolloin lisää sairaudestaan. Captain Phillips -elokuvassa nähtävä Hanks uumoilee hänen ammattinsa vaikuttaneen sairauden puhkeamiseen.

– Alituinen painon pudottaminen ja lihominen roolien takia on voinut vaikuttaa. Rooleja varten lihottamisen takia olen syönyt epäterveellisesti ja jättänyt kuntoilun, Hanks kuvailee uransa vaikutuksia.

A League of Their Own -elokuvaa varten (1992) Hanks lihotti itseään 13 kilon verran. Pian kilot saivat kuitenkin kyytiä, sillä vuoden 1993 Philadelphia-elokuvaa varten Hanks laihdutti 13 kiloa. Vuonna 2000 ensi-iltansa saaneessa Castaway-elokuvassa Hanks taas nähtiin riutuneena ja hyvin hoikkana. Castaway-roolia varten Hanks onkin kertonut laihduttaneensa jopa 25 kiloa.

Hanks kertoo jutelleensa kollegoiden kanssa aiheesta. Monet heistä ovat joutuneet koville rooliensa vaatimien painonvaihteluiden takia.

– Monet roolia varten lihottaneet eivät halua enää ryhtyä siihen. Lihominen on niin kova rasitus jo pelkästään polville ja olkapäille.

57-vuotias Hanks ei enää uskokaan tarttuvansa rooleihin, jotka vaativat lihomista. Näyttelijä ei kuitenkaan tuomitse täysin roolien vaativaa rasitusta vaan uskoo genetiikan vaikuttaneen myös sairauden puhkeamiseen.

– Olin geneettisesti taipuvainen saamaan sairauden ja siihen vaikutti varmasti myös elämäntapani.

Näyttelijä vakuuttaa voivansa hyvin diabeteksesta huolimatta.

– Kaikille tulee iän myötä jotain terveysongelmia. Minulla on hyvät kolesteroliarvot ja terveysasiat muuten kunnossa. Tämä vain sattui nyt olemaan minun vartalotyyppini ongelma. Kyseessä ei kuitenkaan ole ensimmäisen tyypin diabetes. Nyt minun pitää vain huolehtia syömisestäni, urheilemisestani ja lääkkeistäni. Voin kuitenkin hyvin, tämä on vain osa elämää.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat