Tom Hanks sai diagnoosin vakavasta sairaudesta

Näyttelijä on sairastunut koko ajan yleistyvään kakkostyypin diabetekseen.

Amerikkalaisnäyttelijä Tom Hanksilla, 57, on kakkostyypin diabetes. Hanks kertoi asiasta Late Night with David Letterman -keskusteluohjelmassa.

– Menin lääkärille, ja hän sanoi: Muistathan ne veren korkeat sokeriarvot, joiden kanssa olet kamppaillut siitä lähtien kun olit 36. No, olet saanut ylennyksen. Nuori mies, teillä on kakkostyypin diabetes, lääkäri sanoi, Hanks kertoi ohjelmassa.

Lääkäri oli ehdottanut Hanksille laihduttamista takaisin yläkouluikäiseen painoonsa, jotta diabetes paranisi. Hanks kuitenkin kertoi valinneensa mieluummin diabeteksen kuin rajun laihduttamisen.

Kakkostyypin diabetes on yleinen Yhdysvalloissa. Sitä sairastaa vajaat 26 miljoonaa amerikkalaista. Tautia hoidetaan ruokavaliolla ja lääkkeillä.

Taudin toteaminen varhaisessa vaiheessa on tärkeää, sillä etenkin hoitamattomana se voi johtaa erittäin vakaviin lisäsairauksiin ja vaurioihin.

Hanks on saanut kaksi Oscar-palkintoa. Hänet on palkittu parhaana miesnäyttelijänä rooleistaan elokuvissa Philadelphia (1994) ja Forrest Gump (1995).

(AFP–MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat