Tokion olympialaisten uusi aikataulu on tarkentumassa – japanilaislehti: Kisat alkaisivat heinäkuussa 2021

4:06
Tulosruutu tiistaina: Tokion olympialaiset siirrettiin vuoteen 2021 koronaviruksen vuoksi.

Kansainvälinen olympiakomitea on aloittanut työn Tokion olympialaisten järjestämiseksi heinä- ja elokuussa 2021, kertoo japanilainen sanomalehti Yomiuri torstaina Reutersin mukaan.

Ensi kesäksi suunnitellut Tokion olympialaiset päätettiin alkuviikosta siirtää vuodella eteenpäin koronaviruspandemian vuoksi. Nyt aikataulu on tarkentumassa.

Yomiurin mukaan kisat pyritään järjestämään heinä- ja elokuun taitteessa 2021.

– Haluaisimme lyödä päivämäärät lukkoon neljän viikon sisällä, KOK:n kisajärjestyskomission johtaja John Coates kertoi Yomiurille.

Coatesin mukaan päivämäärät riippuvat osittain siitä, mitä tapahtuu yleisurheilun MM-kisoille, jotka on määrä järjestää elokuussa 2021 sekä uinnin MM-kisoille, jotka olisivat heinäkuussa. Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n puheenjohtaja Sebastien Coe on jo todennut, että Eugenessa järjestettävät MM-kisat ovat tarpeen tullen mahdollista siirtää kesälle 2022.

Coatesin mukaan Tokion olympialaisten järjestelyt pyritään pitämään mahdollisimman samanlaisina kuin suunnitelma oli kesälle 2020. Muun muassa maraton aiotaan järjestää helteisen Tokion sijaan viileämmässä ja pohjoisemmassa Sapporossa.

KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach sanoi aiemmin keskiviikkona, että kaikkia mahdollisia aikatauluja harkitaan. Myös ajatus kisojen järjestämistä ennen kesää on ollut esillä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja