Uutinen Tokion olympialaisten perumisesta tyrmättiin laajalti: "Todella suuri pettymys nähdä tällainen tarina"

Japani kertoo olevansa yhä sitoutunut järjestämään Tokion olympialaiset tänä vuonna. Perjantaina brittilehdistössä julkaistu uutinen kisojen perumisesta kiistetään jyrkästi.

Vaikka valtaosassa Japania on julistettu hätätila kolmannen koronatartuntojen aallon vuoksi, kisajärjestäjät ovat toistuvasti vakuuttaneet, että järjestelyjä viedään eteenpäin kohti heinäkuun 23:tta päivää, jolloin kisojen on määrä alkaa.

Tuoreiden mielipidemittausten mukaan jopa 80 prosenttia japanilaisvastaajista on sitä mieltä, ettei kisoja pitäisi järjestää tulevana kesänä.

The Timesin lähteen mukaan Japani pyrkii nyt tekemään kaikkensa, että kisat voitaisiin järjestää Tokiossa vuonna 2032. Reutersin hallituslähteen mukaan The Timesin uutisella kisojen perumisesta ei ole totuuspohjaa.

– On todella suuri pettymys nähdä tällainen tarina, joka perustuu epäluotettavaan lähteeseen, Reutersin oma lähde kommentoi The Timesin tietoja.

Japanin hallitus on julkaissut poikkeuksellisella tavalla jopa tiedotteen ampuakseen The Timesin väitteet alas. Hallitus kertoo tekevänsä tiivistä yhteistyötä Kansainvälisen olympiakomitean (KOK:n) ja muiden osapuolien kanssa, että kisat voidaan järjestää turvallisesti.

Myös Tokion olympialaisten järjestelytoimikunta kiistää The Timesin uutisen ja kertoo omassa tiedotteessaan olevansa edelleen täysin keskittynyt siihen, että kisat järjestetään suunnitelmien mukaisesti.

Esimerkiksi Australian ja Yhdysvaltain olympiakomiteat ovat kertoneet, että The Timesin uutinen ei muuta heidän valmistautumistaan kisoihin millään tavalla.

– Minun on valitettavasti otettava kantaa huhuihin, joiden mukaan kisat perutaan. Tällaiset huhut aiheuttavat vain ahdistusta urheilijoille. Tokion olympialaiset tullaan järjestämään. Olympiatuli syttyy 23. heinäkuuta, Australian olympiakomitean toimitusjohtaja Matt Carroll sanoi.

Australian olympiakomitean voi perustellusti uskoa olevan hyvin perillä asioista, sillä sen puheenjohtajana toimii KOK:n varapuheenjohtaja John Coates, jolla on merkittävä rooli Tokion olympiakisoihin liittyen.

Yhdysvaltain ja Kanadan olympiakomiteat kertovat, ettei ilmi ole tullut sellaista tietoa, jonka mukaan kisoja ei järjestettäisi suunnitellusti. Saman viestin esitti torstaina myös KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja